Rychlý chléb
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 40 min
Chlazení
Přísady
6 os.
30 cl Voda
1 pl. Krupicový cukr
1 sáček Sušené pekařské droždí
450 g Hladká mouka
8 g Jemná sůl
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
V míse smíchejte vodu, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.
Fáze 3 /8
Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte směs vody, cukru a droždí a těsto ručně hněťte na pracovní ploše po dobu 5 minut, dokud nebude hladké a pružné
Fáze 4 /8
Na pomoučeném stole těsto desetkrát přeložte a vytvořte kouli.
Fáze 5 /8
Vložte kouli do moukou vysypané nádoby.
Fáze 6 /8
Těsto nechejte vykynout.
Fáze 7 /8
Pečení chleba/briošek.
Fáze 8 /8
Vyklopte z formy a nechejte vychladnout na mřížce.