Rychlé zdravé bramborové chipsy
- Celková doba 28 min
- 8 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
500 g Brambory
Olivový olej
Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky 1-2mm silné. Snažíme se o stejnou sílu všech plátků, aby se brambory rovnoměrně připékaly. Slabší se mohou připalovat a silnější mohou zůstat "gumové".
Fáze 3 /7
Nakrájené bramborové plátky propláchneme ve studené vodě a vysušíme.
Fáze 4 /7
V misce přidáme sůl, koření, olej a s bramborovými plátky pečlivě promícháme.
Fáze 5 /7
Připravené plátky dáme do košíku fritézy a zvolíme manuální nastavení - 18O°C, čas 20 minut.
Fáze 6 /7
Po 10 minutách plátky kontrolujeme a prohrneme/obrátíme.
Fáze 7 /7
Po 20 minutách jsou chipsy hotové. Podáváme samostatně jako chuťovku k pivu či televizi nebo jako přílohu k masu.