Rychlé bagely
- Celková doba 1 hod. 11 min
- 20 min
Příprava - 8 min
Vaření - 43 min
Chlazení
Přísady
8 os.
520 g Mouka
30 g Krupicový cukr
5 g Soli
22 g Prášek do pečiva
60 g Rozpuštěné máslo
260 ml Voda
1 lžička Žloutek
1 lžička Nízkotučná smetana nebo mléko
2 špet. Sůl
2 špet. Krupicový cukr
1 lžíce Sezamové semínko
Příprava
Fáze 1 /10
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.
Fáze 2 /10
Přidejte máslo a vodu. Ručně hněťte po dobu 2 minut.
Fáze 3 /10
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte z něj kouli.
Fáze 4 /10
Rozdělte jej na 4 stejné díly a přeložením každého kusu těsta do středu vytvořte pevnou kouli.
Fáze 5 /10
Pomocí válečku vyválejte každou kouli na 10 cm kolečka.
Fáze 6 /10
Pomocí 4cm vykrajovátka nebo malé skleničky vykrojte uprostřed otvor.
Fáze 7 /10
Umístěte kroužky na standardní podložku fritézy Easy Fry.
Fáze 8 /10
V malé misce smíchejte žloutek, smetanu (nebo mléko), sůl a cukr. Kroužky potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
Fáze 9 /10
Pečte 11 minut při 190 °C.
Fáze 10 /10
Bagely vyjměte a přesuňte na mřížky, aby zcela vychladly.