Rychlé bagely
Tefal
Recept od Tefal

Rychlé bagely

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 11 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    8 min
  • Chlazení
    43 min

Přísady

8 os.

  • 520 g Mouka

  • 30 g Krupicový cukr

  • 5 g Soli

  • 22 g Prášek do pečiva

  • 60 g Rozpuštěné máslo

  • 260 ml Voda

  • 1 lžička Žloutek

  • 1 lžička Nízkotučná smetana nebo mléko

  • 2 špet. Sůl

  • 2 špet. Krupicový cukr

  • 1 lžíce Sezamové semínko

Příprava

Fáze 1 /10

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva.

  • 520g Mouka
  • 30g Krupicový cukr
  • 5g Soli
  • 22g Prášek do pečiva

Fáze 2 /10

Přidejte máslo a vodu. Ručně hněťte po dobu 2 minut.

  • 60g Rozpuštěné máslo
  • 260ml Voda

Fáze 3 /10

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte z něj kouli.

Fáze 4 /10

Rozdělte jej na 4 stejné díly a přeložením každého kusu těsta do středu vytvořte pevnou kouli.

Fáze 5 /10

Pomocí válečku vyválejte každou kouli na 10 cm kolečka.

Fáze 6 /10

Pomocí 4cm vykrajovátka nebo malé skleničky vykrojte uprostřed otvor.

Fáze 7 /10

Umístěte kroužky na standardní podložku fritézy Easy Fry.

Fáze 8 /10

V malé misce smíchejte žloutek, smetanu (nebo mléko), sůl a cukr. Kroužky potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

  • 1lžička Žloutek
  • 1lžička Nízkotučná smetana nebo mléko
  • 2špet. Sůl
  • 2špet. Krupicový cukr
  • 1lžíce Sezamové semínko

Fáze 9 /10

Pečte 11 minut při 190 °C.

Fáze 10 /10

Bagely vyjměte a přesuňte na mřížky, aby zcela vychladly.