Rybí koláčky
- Celková doba 2 hod. 15 min
- 10 min
Příprava - 45 min
Vaření - 1 hod. 20 min
Chlazení
Přísady
6 os.
22 cl Mléko 3,2 %
1 pl. Hladká mouka
30 g Cukr
6 g Sušené droždí
400 g Hladká mouka
50 g Máslo
1 Vejce
1 Žloutek
1 špet. Sůl
300 g Mořský okouník
1 Cibule
150 g Vařená rýže
45 g Máslo
5 g Koření na rybu
2 špet. Sůl
2 špet. Pepř
20 g Máslo
1 cl Rostlinný olej
Příslušenství
Flex metla Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /15
Zahřejte mléko v hrnci na 30-35 stupňů.
Fáze 2 /15
V mléce rozmíchejte cukr, 1 lžíci mouky a droždí, nechte na teplém místě 12-15 minut odstát. Na povrchu by se měla objevit pěna s bublinkami.
Fáze 3 /15
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.
Fáze 4 /15
V pánvi rozpusťte máslo.
Fáze 5 /15
Do misky stroje vložte vejce. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /15
Do mísy stroje s vejci nasypejte mouku, mléko s droždím, máslo a špetku soli. Stiskněte "Start".
Fáze 7 /15
Těsto setřete stěrkou ze stěn. Stiskněte "Start".
Fáze 8 /15
Těsto přendejte do samostatné mísy, přikryjte kuchyňskou utěrkou a dejte na teplé místo na 60 minut kynout.
Fáze 9 /15
Filet z ryby bez kostí a bez kůže nakrájejte na malé plátky 1 cm. Smíchejte všechny ingredience v samostatné misce a dochuťte kořením a bylinkami.
Fáze 10 /15
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Fáze 11 /15
Hotové těsto rozdělte na porce o hmotnosti 70-80 g, vyválejte z nich kuličky. Vyválejte válečkem na průměr 10 cm.
Fáze 12 /15
Na kolečka rozetřete rybí směs. Zajistěte okraje a tvar.
Fáze 13 /15
Plech vymažte rostlinným olejem, koláčky rozložte na plech. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 20-30 minut odpočinout.
Fáze 14 /15
Koláčky vložte do trouby a pečte 17-20 minut.
Fáze 15 /15
Hotové koláčky potřete trochou másla, přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte vychladnout.