Rizoto s květákem a mandlemi - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rizoto s květákem a mandlemi

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 21 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 100 g Rýže arborio

  • 60 g Sladká cibule Cévennes (nebo bílá cibule), oloupaná a na jemno nakrájená

  • 2 pl. Olivový olej

  • 60 ml Amaretto (nebo bílé víno)

  • 200 g Květák

  • 450 ml Zeleninový vývar

  • 4 pl. Mandlová moučka

  • 100 ml Smetana na vaření

  • 4 pl. Strouhaný parmezán

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 100g Rýže arborio
  • 60g Sladká cibule Cévennes (nebo bílá cibule), oloupaná a na jemno nakrájená
  • 2pl. Olivový olej
  • 60ml Amaretto (nebo bílé víno)
  • 200g Květák
  • 450ml Zeleninový vývar
  • 4pl. Mandlová moučka
  • 100ml Smetana na vaření
  • 4pl. Strouhaný parmezán
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /6

Ohřejte olej v hrnci.

  • 2pl. Olivový olej

Fáze 3 /6

Přidejte cibuli a opékejte ji dozlatova. Přidejte rýži. Promíchejte. Přidejte Amaretto. 1 minutu míchejte.

  • 100g Rýže arborio
  • 60g Sladká cibule Cévennes (nebo bílá cibule), oloupaná a na jemno nakrájená
  • 60ml Amaretto (nebo bílé víno)

Fáze 4 /6

Přidejte květák a vývar. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

  • 200g Květák
  • 450ml Zeleninový vývar
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Přidejte mandlovou mouku, parmazán a smetanu. 1 minutu míchejte a poté servírujte.

  • 4pl. Mandlová moučka
  • 100ml Smetana na vaření
  • 4pl. Strouhaný parmezán