Rajčatové gazpacho - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rajčatové gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 20 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    5 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

4 os.

  • 1000 g Rajčata

  • 60 g Chléb

  • 30 g Sherry ocet

  • 30 g Voda

  • 1 špet. Chilli

  • 10 g Hnědý cukr

  • 20 g Olivový olej

  • 2 g Sůl

  • 2 g Pepř

  • 20 g Piniové oříšky

  • 20 g Dýňová semínka

  • 10 g Bazalka

Příslušenství

  • Mixér
    Mixér
  • Mlýnek na mák
    Mlýnek na mák
  • Sekáček na bylinky
    Sekáček na bylinky

Příprava

Fáze 1 /8

Rajčata ponořte na chvíli do vroucí vody, sceďte, oloupejte a zbavte semínek.

  • 1000g Rajčata

Fáze 2 /8

Chléb nakrájejte na malé kousky a namočte do mísy se sherry octem a vodou.

  • 60g Chléb
  • 30g Sherry ocet
  • 30g Voda

Fáze 3 /8

Oloupaná rajčata, chléb, chilli prášek, hnědý cukr a olej dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Zmáčkněte Start.

  • 1špet. Chilli
  • 10g Hnědý cukr
  • 20g Olivový olej
  • Mixér

Fáze 4 /8

Osolte a opepřete. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.

  • 2g Sůl
  • 2g Pepř

Fáze 5 /8

Piniové oříšky a dýňová semínka orestujte na rozpálené nepřilnavé pánvi za stálého míchání, aby získaly rovnoměrnou zlatavou barvu.

  • 20g Piniové oříšky
  • 20g Dýňová semínka

Fáze 6 /8

Jakmile semena vychladnou, rozdrťte je mlýnkem na koření.

  • Mlýnek na mák

Fáze 7 /8

Bazalku omyjte, odstraňte stonky a osušte. Přepulte listy, pokud jsou příliš velké. Část listů si odložte na ozdobu a zbytek nasekejte pomocí mlýnku na bylinky.

  • 10g Bazalka
  • Sekáček na bylinky

Fáze 8 /8

Gaspacho podávejte vychlazené. Ozdobte semínky a bazalkou. Můžete ozdobit cherry rajčátky nakrájenými na půlky a kapkou olivového oleje.