Rýže na japonský způsob
- Celková doba 13 min
- 8 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
240 g Japonská rýže
50 g Mleté vepřové
30 g Mrkev, nakrájená
25 cl Dashi vývar nebo rybí vývar
1 cl Sójová omáčka
0.5 Strouhaný zázvor
1 pl. Saké
2 pl. Shiitake nebo jiné houby
0.5 čl Cukr
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
240g Japonská rýže 50g Mleté vepřové 30g Mrkev, nakrájená 25cl Dashi vývar nebo rybí vývar 1cl Sójová omáčka 0.5 Strouhaný zázvor 1pl. Saké 2pl. Shiitake nebo jiné houby 0.5čl Cukr
Fáze 2 /7
Nakrájejte houby.
2pl. Shiitake nebo jiné houby
Fáze 3 /7
Nastrouhejte zázvor.
0.5 Strouhaný zázvor
Fáze 4 /7
Dvakrát rýži propláchněte.
240g Japonská rýže
Fáze 5 /7
Vložte všechny přísady do hrnce. Dobře promíchejte.
240g Japonská rýže 50g Mleté vepřové 30g Mrkev, nakrájená 25cl Dashi vývar nebo rybí vývar 1cl Sójová omáčka 0.5 Strouhaný zázvor 1pl. Saké 2pl. Shiitake nebo jiné houby 0.5čl Cukr
Fáze 6 /7
Tlakové vaření.
Fáze 7 /7
Dobrou chuť!