Provensálské dušené vepřové koleno
- Celková doba 28 min
- 15 min
Příprava - 13 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
250 g Vepřové koleno, vykostěné a vařené
100 g Uzené klobásy, na kousky asi 20/25 g
50 g Žlutá paprika, bez semínek a na proužky
150 g Cukety, omyté a na kousky o velikosti asi 75 g
1 Rajče, 300 g, omyté a rozpůlené
0.5 Červená cibule, oloupaná a na čtvrtky
6 Vypeckované zelené olivy, marinované v bylinkách
0.5 sní. Čerstvý rozmarýn
130 g Kuskus
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Ze žluté papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na proužky.
Fáze 3 /9
Žlutou papriku nakrájejte na proužky.
Fáze 4 /9
Nakrájejte vepřové koleno na kousky po asi 125 g.
Fáze 5 /9
Kousky kolena vložte do nádoby. Přidejte klobásy.
Fáze 6 /9
Přidejte zeleninu, olivy, rozmarýn a 650 ml vody. Nedávejte sůl.
Fáze 7 /9
Doba vaření: 13 minut
Fáze 8 /9
Zalijte semolinu vývarem. Nechte působit 5 minut, poté vmíchejte.
Fáze 9 /9
Podávejte.