Provensálská plněná rajčata
- Celková doba 2 hod. 15 min
- 1 hod. 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 díl. Rajčata
4 g Sůl
4 g Pepř
120 g Toustový chléb
120 g Mléko
2 špet. Chilli
70 g Kuřecí prsa
280 g Flat iron steak
210 g Vepřová panenka
2 díl. Cibule
4 díl. Česnek
10 g Čerstvá petrželka
10 g Provensálské bylinky
4 g Sůl
4 g Pepř
4 díl. Rajčata
4 g Provensálské bylinky
40 g Olivový olej
Příslušenství
Mlýnek na maso Odšťavňovač
Příprava
Fáze 1 /11
Rajčata omyjte, odřízněte vršek a vydlabejte je, aniž byste je propíchli. Dužinu i šťávu dejte stranou. Vydlabaná rajčata lehce ochuťte solí a pepřem. Vložte je do velké zapékací mísy. Dejte stranou.
Fáze 2 /11
Chléb nakrájejte na malé kousky a namočte je do mísy s mlékem a chilli.
Fáze 3 /11
Prsa nakrájejte na malé kousky a dejte stranou.
Fáze 4 /11
Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Zmáčkněte Start. Maso dejte do lednice.
Fáze 5 /11
Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte mleté maso. Smažte 10 minut na středním plameni za častého míchání. Po uvaření přidejte nasekaný česnek, nasekanou petrželku a bylinky.
Fáze 6 /11
Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.
Fáze 7 /11
Nasaďte odšťavňovač na stroj a odšťavněte zbylou dužinu rajčat a nakrájená rajčata.
Fáze 8 /11
Vlijte rajčatovou passatu do hrnce. Okořeňte a přidejte provensálské bylinky. Omáčku nechte na mírném ohni 10 minut zredukovat.
Fáze 9 /11
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 10 /11
Nádivkou naplňte rajčata. Přiklopte odřízlými vršky rajčat. Každé rajče pokapejte trochou olivového oleje. Dochuťte solí. Pečte 25 - 30 min. Doba pečení se může lišit v závislosti na vaší troubě.
Fáze 11 /11
Rajčata podávejte s passatou. Můžete podávat s čerstvými tagliatelle nebo rýží.