Proteinový jogurt skyr
- Celková doba 8 hod. 5 min
- 5 min
Příprava - 8 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1.5 l Trvanlivé plnotučné mléko
210 g Skyr
Příslušenství
Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /10
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /10
V míse jemně smíchejte mléko se sýrem skyr.
Fáze 3 /10
Směs nalijte do dortové formy.
Fáze 4 /10
Do nádoby nalijte 50 ml vody.
Fáze 5 /10
Formu dejte do napařovacího koše a koš do nádoby.
Fáze 6 /10
Nechte jogurty projít tepelnou úpravou.
Fáze 7 /10
Nechte vychladnout.
Fáze 8 /10
Skyr uložte na 12 hodin do chladničky.
Fáze 9 /10
Nechte vykapat v jemném sítu nebo čisté kuchyňské utěrce po dobu 6 hodin.
Fáze 10 /10
Naplňte do skleniček. Uložte v chladničce.