Preclíky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Preclíky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 5 min
  • Příprava
    45 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

12 díly

  • 42 g Droždí

  • 5 cl Mléko

  • 25 cl Mléko

  • 5 g Cukr

  • 5 g Sůl

  • 500 g Hladká mouka

  • 40 g Máslo

  • 1 l Voda

  • 3 pl. Prášek do pečiva

  • 10 g Hrubá sůl

  • 10 g Mouka na pracovní plochu

  • 10 g Tuk na vymazání plechu

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /10

V míse stroje rozdrobte droždí s mlékem a cukrem a stiskněte "Start".

  • 42g Droždí
  • 5cl Mléko
  • 5g Cukr
  • Flex metla

Fáze 2 /10

Poté nechte 15 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Fáze 3 /10

Ke směsi droždí přidejte sůl, mouku, mléko a máslo a stiskněte "Start".

  • 25cl Mléko
  • 5g Sůl
  • 500g Hladká mouka
  • 40g Máslo
  • Hnětací hák

Fáze 4 /10

Těsto nechte opět kynout asi 30 minut na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Fáze 5 /10

Na pomoučené pracovní ploše důkladně ručně prohněťte a vytvarujte váleček.

  • 10g Mouka na pracovní plochu

Fáze 6 /10

Těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů. Z každé části udělejte hada asi 40 cm, uprostřed by měl být silnější. Vytvarujte preclíky a nechte ještě 15 minut kynout.

  • 10g Mouka na pracovní plochu

Fáze 7 /10

Vložte je do lednice a nechte 1 hodinu odkryté. Ke konci hodiny chlazení uvařte v hrnci vodu a rozpusťte v ní jedlou sodu.

  • 1l Voda
  • 3pl. Prášek do pečiva

Fáze 8 /10

Preclíky jeden po druhém vložte na 30 sekund do vroucí vody s jedlou sodou, vyjměte děrovanou špachtlí a dejte na vymazaný plech. Podle chuti posypte hrubou solí.

  • 10g Hrubá sůl
  • 10g Tuk na vymazání plechu

Fáze 9 /10

Plech vložte do studené trouby.

Fáze 10 /10

Pečte na 220 stupňů asi 18-20 minut dozlatova.