Portugalské koblihy (Malassadas) - recept Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Portugalské koblihy (Malassadas)

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 26 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 1 sáček Pekařské droždí (6 g)

  • 2 pl. Teplá voda

  • 2 Vejce

  • 8 cl Mléko

  • 8 cl Neslazené kondenzované mléko

  • 75 g Krupicový cukr

  • 30 g Rozpuštěné nesolené máslo

  • 1 špet. Sůl

  • 250 g Mouka

  • 30 g Cukr na posypání

Příprava

Fáze 1 /8

Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžíci cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí musí být rozpuštěné.

  • 1sáček Pekařské droždí (6 g)
  • 2pl. Teplá voda
  • 75g Krupicový cukr

Fáze 2 /8

Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, kondenzované mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.

  • 2 Vejce
  • 8cl Mléko
  • 8cl Neslazené kondenzované mléko
  • 75g Krupicový cukr
  • 30g Rozpuštěné nesolené máslo
  • 1špet. Sůl

Fáze 3 /8

Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.

  • 1sáček Pekařské droždí (6 g)
  • 2pl. Teplá voda
  • 2 Vejce
  • 8cl Mléko
  • 8cl Neslazené kondenzované mléko
  • 75g Krupicový cukr
  • 30g Rozpuštěné nesolené máslo
  • 1špet. Sůl
  • 250g Mouka

Fáze 4 /8

Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné. Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Fáze 5 /8

Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku vyloženou pečicím papírem malé kuličky. Rozmístěte je dostatečně od sebe.

Fáze 6 /8

Spusťte proces smažení.

Fáze 7 /8

Pokud chcete, udělejte několik dávek.

Fáze 8 /8

Portugalské koblihy smažte dozlatova. Sledujte je, aby se nespálily. Posypte moučkovým cukrem a podávejte horké!

  • 30g Cukr na posypání