Portugalské koblihy (Malassadas)
- Celková doba 1 hod. 26 min
- 20 min
Příprava - 6 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (17)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
1 sáček Pekařské droždí (6 g)
2 pl. Teplá voda
2 Vejce
8 cl Mléko
8 cl Neslazené kondenzované mléko
75 g Krupicový cukr
30 g Rozpuštěné nesolené máslo
1 špet. Sůl
250 g Mouka
30 g Cukr na posypání
Příprava
Fáze 1 /8
Ohřejte vodu v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby voda nebyla příliš horká, zničila by kvasinky a kvásek by nevzešel. Droždí dejte rehydratovat ve vodě a přidejte 1 lžíci cukru. Promíchejte metličkou. Nechejte 5 minut odstát. Droždí musí být rozpuštěné.
Fáze 2 /8
Ve velké nádobě rozklepněte vejce. Přidejte mléko, kondenzované mléko, zbytek cukru, rozpuštěné máslo a sůl. Dobře promíchejte.
Fáze 3 /8
Přidejte směs droždí do směsi vajec a mléka. Postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne hladké těsto.
Fáze 4 /8
Těsto hněťte, dokud není hladké a pružné. Těsto nechejte v zakryté nádobě na teplém místě odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Fáze 5 /8
Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na podložku vyloženou pečicím papírem malé kuličky. Rozmístěte je dostatečně od sebe.
Fáze 6 /8
Spusťte proces smažení.
Fáze 7 /8
Pokud chcete, udělejte několik dávek.
Fáze 8 /8
Portugalské koblihy smažte dozlatova. Sledujte je, aby se nespálily. Posypte moučkovým cukrem a podávejte horké!