Polský bigos s kysaným zelím - recept OptiGrill + | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Polský bigos s kysaným zelím

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 50 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 7 g Sušené houby (hříbky)

  • 50 cl Vařící voda

  • 100 g Cibule (1 malá)

  • 1 strou. Česnek

  • 200 g Uzená slanina

  • 1 pl. Rostlinný olej

  • 8 Jalovcové bobule

  • 1 pl. Rajský protlak

  • 2 list Bobkový list

  • 80 g Švestky (nebo uzené švestky)

  • 700 g Kysané zelí

  • 200 g Klobásy

Příslušenství

  • Plech na pečení XL
    Plech na pečení XL
  • Plech na pečení
    Plech na pečení

Příprava

Fáze 1 /6

Osušené houby dejte do mísy, přelijte je vařící vodou a nechte odstát. Mezitím si připravte zbytek pokrmu.

  • 7g Sušené houby (hříbky)
  • 50cl Vařící voda

Fáze 2 /6

Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Slaninu nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Cibuli, česnek a kostky slaniny dejte do zapékací mísy. Přidejte olej a rozmačkané jalovcové bobule a zamíchejte.

  • 100g Cibule (1 malá)
  • 1strou. Česnek
  • 200g Uzená slanina
  • 1pl. Rostlinný olej
  • 8 Jalovcové bobule

Fáze 3 /6

Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 5 minut.

  • Plech na pečení XL

Fáze 4 /6

Přidejte rajský protlak, namočené houby a vodu z namáčení, bobkový list, švestky a zamíchejte. Přidejte polovinu kysaného zelí a klobásy nakrájejte na silné plátky. Zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela. Poté přidejte zbývající kysané zelí a klobásy. Ještě jednou zamíchejte a uhlaďte vršek.

  • 1pl. Rajský protlak
  • 2list Bobkový list
  • 80g Švestky (nebo uzené švestky)
  • 700g Kysané zelí
  • 200g Klobásy

Fáze 5 /6

Zavřete gril OptiGrill a pečte dalších 30 minut. V polovině pečení zamíchejte.

Fáze 6 /6

Ihned podávejte.