Pizza Margherita - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pizza Margherita

Hodnocení 4 hvězdičky (průměr)

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 15 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    35 min

Přísady

6 os.

  • 1 Těsto na pizzu

  • 125 g Mozzarella

  • 7.5 cl Rajčatová omáčka

  • 1 cl Olivový olej

  • 5 g Sůl

  • 1 Bazalka

Příprava

Fáze 1 /10

Tento recept vyžaduje základní přípravu: těsto na pizzu. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na těsto na pizzu najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 15 minut a 2 hodiny odležení v lednici.

  • 1 Těsto na pizzu

Fáze 2 /10

Předehřejte troubu bez ventilace na teplotu 220 stupňů.

Fáze 3 /10

Formu na pizzu vymažte olivovým olejem.

  • 1cl Olivový olej

Fáze 4 /10

Těsto rozválejte na plechu na pizzu a prsty jej roztáhněte až do okrajů.

Fáze 5 /10

Mozzarellu nakrájejte nožem a dejte stranou do samostatné misky.

  • 125g Mozzarella

Fáze 6 /10

Pomocí lžíce rozetřete na těsto rajčatovou omáčku.

  • 7.5cl Rajčatová omáčka

Fáze 7 /10

Lehce posolte.

  • 5g Sůl

Fáze 8 /10

Vložte do trouby a pečte 15 minut při 220 stupních.

Fáze 9 /10

Vyjměte pizzu z trouby, přidejte mozzarellu a pečte 5 minut při 220 stupních.

Fáze 10 /10

Před podáváním posypte lístky čerstvé bazalky.

  • 1 Bazalka