Pizza Margherita
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 35 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Těsto na pizzu
125 g Mozzarella
7.5 cl Rajčatová omáčka
1 cl Olivový olej
5 g Sůl
1 Bazalka
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /11
Řiďte se pokyny základního receptu na těsto na pizzu.
1 Těsto na pizzu
Fáze 2 /11
Předehřejte troubu bez ventilace na teplotu 220 stupňů.
Fáze 3 /11
Vložte těsto do mísy stroje a stiskněte"Start".
1 Těsto na pizzu
Hnětací hák
Fáze 4 /11
Formu na pizzu vymažte olivovým olejem.
1cl Olivový olej
Fáze 5 /11
Těsto rozválejte na plechu na pizzu a prsty jej roztáhněte až do okrajů.
Fáze 6 /11
Mozzarellu nakrájejte nožem a dejte stranou do samostatné misky.
125g Mozzarella
Fáze 7 /11
Pomocí lžíce rozetřete na těsto rajčatovou omáčku.
7.5cl Rajčatová omáčka
Fáze 8 /11
Lehce posolte.
5g Sůl
Fáze 9 /11
Vložte do trouby a pečte 15 minut při 220 stupních.
Fáze 10 /11
Vyjměte pizzu z trouby, přidejte mozzarellu a pečte 5 minut při 220 stupních.
Fáze 11 /11
Před podáváním posypte lístky čerstvé bazalky.
1 Bazalka