Pizza Margarita
- Celková doba 45 min
- 5 min
Příprava - 20 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Těsto na pizzu
3 Stroužky česneku
3 pl. Olivový olej
800 g Rajčata ve vlastní šťávě
2 pl. Cukr
1 čl Provensálské bylinky
1 pl. Balzamikový ocet
100 g Sýr mozzarella
Příprava
Fáze 1 /8
Postupujte podle receptu na těsto na pizzu a dejte ho stranou.
1 Těsto na pizzu
Fáze 2 /8
Hotové těsto přendejte na moukou posypanou pracovní plochu, těsto vytvarujte do tvaru koule a nechte 15-20 minut kynout.
Fáze 3 /8
Česnek nasekejte nadrobno. Poté rozehřejte olivový olej a na pánvi na něm zlehka orestujte nasekaný česnek.
3 Stroužky česneku 3pl. Olivový olej
Fáze 4 /8
Rajčata slijte a na mírném ohni duste 5–7 minut.
800g Rajčata ve vlastní šťávě
Fáze 5 /8
Přidejte k rajčatům cukr, sůl, ocet a provensálské bylinky.
2pl. Cukr 1čl Provensálské bylinky 1pl. Balzamikový ocet
Fáze 6 /8
Těsto rozválejte válečkem a vytvarujte kruh.
Fáze 7 /8
Pizzu potřete rajčatovou omáčku a posypte sýrem mozzarella.
100g Sýr mozzarella
Fáze 8 /8
Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů 8-12 minut.