Perníkový panáček
- Celková doba 2 hod. 42 min
- 30 min
Příprava - 12 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (20)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová ocel EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá Největší duální horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů EY9428E0 Easy Fry Dual XXL Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
150 g Hladká nebo polocelozrnná pšeničná mouka
0.5 čl Prášek do pečiva
0.5 čl Směs koření v prášku
0.25 čl Zázvorový prášek
0.25 čl Mletá skořice
60 g Měkké máslo
40 g Třtinový cukr
40 g Med
1 Vejce
Příprava
Fáze 1 /6
V nádobě smíchejte mouku, prášek do pečiva a koření. Dejte stranou.
Fáze 2 /6
V jiné nádobě smíchejte měkké máslo s cukrem a medem. Pomocí stěrky míchejte, dokud směs nepřipomíná mast. Přidejte vejce a znovu promíchejte, abyste získali hladkou texturu. Přidejte mouku a koření a stěrkou promíchejte, aby vzniklo hladké perníkové těsto. Těsto vložte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
Fáze 3 /6
Když je těsto odpočaté, válečkem vyválejte těsto na tloušťku 5 mm, poté vykrajovátkem na sušenky vykrájejte perníčky ve tvaru panáčka.
Fáze 4 /6
Na desku přístroje položte lehce naolejovaný list alobalu a navrch položte sušenky. Spusťte proces vaření.
Fáze 5 /6
Po uplynutí doby pečení nechte sušenky ve spotřebiči 5 minut odpočívat, aby se mohly dopéct, a poté je vyjměte.
Fáze 6 /6
Opakujte s dalšími várkami.