Pečené kuře a houby s česnekem a balzamikovým octem
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 pl. Hnědý cukr
1 čl Chilli vločky
1 čl Mletý římský kmín
1 čl Sušený česnek
1 čl Uzená paprika
1 čl Sůl
700 g Kuřecí stehna s kostí a kůží (asi 4 ks)
500 g Žampióny
3 strou. Česnek
25 g Šalotka (asi 1)
1 pl. Slunečnicový olej
1 pl. Sójová omáčka
1 pl. Tekutý med
1 čl Kukuřičný škrob
2 pl. Balzamikový ocet
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Na kuře: smíchejte cukr s chilli, kmínem, sušeným česnekem, uzenou paprikou a solí. Směs vmasírujte do stehen. Odložte je, abyste si mohli připravit zbytek pokrmu.
Fáze 2 /4
Omyjte houby. Pokud jsou malé, ponechte je vcelku, jinak je rozkrojte na půl. Oloupejte a nasekejte česnek a šalotku. Vše dejte do zapékací mísy, přidejte olej, sójovou omáčku, med a kukuřičný škrob rozpuštěný v balzamikovém octu. Vše smíchejte.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje dejte kuřecí stehna na grilovací desku a pečte je 30 minut. V polovině pečení kuřecí stehna otočte. Houby pravidelně míchejte.
Fáze 4 /4
Ihned podávejte.