Pečená kořenová zelenina s javorovým sirupem
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 Mrkev
8 Pastináky
700 g Batáty
6 cl Olivový olej
2 čl Tymián
Sůl, pepř
6 cl Jablečný ocet
1 Pomeranč
10 cl Javorový sirup
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /3
Oloupejte zeleninu. Mrkev nakrájejte na silné plátky, pastinák na kostičky a batáty na kostky o velikosti 2 cm.
Fáze 2 /3
Grilovací mřížku vložte do varné nádoby přístroje a položte na ni zeleninu. Pokapejte přibližně 2 polévkovými lžícemi olivového oleje, posypejte tymiánem, osolte a opepřete. Digitální verze: Nastavte program GRILL na 200 °C a předehřívejte přístroj po dobu 15 minut. Pečte 30 minut, v polovině pečení promíchejte. Mechanická verze 2v1: Nastavte teplotu 200 °C a předehřívejte přístroj po dobu 15 minut. Pečte 30 minut, v polovině pečení promíchejte.
Fáze 3 /3
Mezitím si připravte zálivku: smíchejte zbývající olej s octem, strouhanou pomerančovou kůrou, sirupem a špetkou soli a pepře. Po upečení zakápněte zeleninu zálivkou a podávejte.