Panettone - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Panettone

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 7 hod. 45 min
  • Příprava
    50 min
  • Vaření
    50 min
  • Chlazení
    6 hod. 5 min

Přísady

8 os.

  • 650 g Chlebová mouka manitoba

  • 10 cl Voda

  • 20 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 3 Vejce

  • 2 Žloutky

  • 130 g Moučkový cukr

  • 130 g Máslo

  • 13 g Mořská sůl

  • 130 g Kandované míchané ovoce (pomeranč, citron, cedr)

  • 1 Pomeranč

  • 1 Citrón

  • 235 g Rozinky

  • 20 cl Voda

  • 1 Bílek

  • 65 g Mandlová mouka

  • 130 g Celé loupané mandle

  • 13 g Kukuřičný škrob

  • 130 g Moučkový cukr

  • 10 cl Voda

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /12

Do mísy stroje nasypte mouku, přidejte pivovarské droždí, cukr, změklé máslo na malé kousky, celá vejce, žloutek, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vodu a stiskněte "Start".

  • 650g Chlebová mouka manitoba
  • 10cl Voda
  • 20g Sušené pivovarské kvasnice
  • 3 Vejce
  • 2 Žloutky
  • 130g Moučkový cukr
  • 130g Máslo
  • 1 Pomeranč
  • 1 Citrón
  • Hnětací hák

Fáze 2 /12

Rozinky dejte do samostatné misky s horkou vodou a nechte 5 minut nasáknout, poté dobře sceďte.

  • 235g Rozinky
  • 20cl Voda

Fáze 3 /12

Přidejte směs rozinek a vody, sůl a kandované ovoce do těsta v míse stroje a stiskněte "Start".

  • 13g Mořská sůl
  • 130g Kandované míchané ovoce (pomeranč, citron, cedr)
  • Hnětací hák

Fáze 4 /12

Vyjměte těsto z mísy a vyválejte ho na pracovním stole, aby získalo pěkný kulatý tvar.

Fáze 5 /12

Vložte zpět do mísy a utěsněte potravinářskou fólií. Nechte na teplém místě přes 3 hodiny odležet.

Fáze 6 /12

Po dokončení vyjměte těsto z mixovací nádoby a znovu jej vyválejte do kulatého tvaru, poté vložte do vymazané válcové formy.

Fáze 7 /12

Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte ještě 3 hodiny odpočívat.

Fáze 8 /12

Do umyté mixovací nádoby dejte bílek, kukuřičný škrob, vodu, pudinkový cukr a mandlovou mouku a stiskněte "Start".

  • 1 Bílek
  • 65g Mandlová mouka
  • 13g Kukuřičný škrob
  • 130g Moučkový cukr
  • 10cl Voda
  • Flex metla

Fáze 9 /12

Předehřejte troubu na 185 stupňů.

Fáze 10 /12

Stěrkou potřete povrch těsta směsí, celé mandle dejte navrch a posypte moučkovým cukrem.

  • 130g Celé loupané mandle

Fáze 11 /12

Formu vložte na spodní úroveň do trouby a pečte 50 minut na 185 stupňů.

Fáze 12 /12

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na mřížce.