Pórkové rizoto
Tefal
Recept od Tefal

Pórkové rizoto

Hodnocení 3 hvězdičky (průměr)

3/5 -

  • Celková doba 21 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    11 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 360 g Rýže arborio

  • 6 Pórky, na tenko a omyté

  • 3 Šalotka

  • 150 ml Bílé víno

  • 900 ml Zeleninový vývar

  • 75 g Parmezán

  • 30 g Máslo

  • Pepř

  • 6 pl. Olivový olej

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 360g Rýže arborio
  • 6 Pórky, na tenko a omyté
  • 3 Šalotka
  • 150ml Bílé víno
  • 900ml Zeleninový vývar
  • 75g Parmezán
  • 30g Máslo
  • Pepř
  • 6pl. Olivový olej

Fáze 2 /6

Do hrnce nalijte olej.

  • 6pl. Olivový olej

Fáze 3 /6

Namočte šalotku a rýži. Míchejte, dokud nezesklovatí. Zalijte bílým vínem a zmírněte plamen.

  • 360g Rýže arborio
  • 3 Šalotka
  • 150ml Bílé víno

Fáze 4 /6

Přidejte pórek a pepř. Vmíchejte vývar.

  • 6 Pórky, na tenko a omyté
  • 900ml Zeleninový vývar
  • Pepř

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Po uvaření přidejte máslo a servírujte s parmezánem.

  • 75g Parmezán
  • 30g Máslo