Ossobuco s hrozny - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ossobuco s hrozny

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 30 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 Vepřová kolena (1 na osobu)

  • 3 pl. Hladká mouka

  • 3 pl. Rostlinný olej

  • 600 g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce)

  • 150 g Cibule, krájená na velké kusy

  • 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený

  • 10 cl Kuřecí vývar

  • 300 g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen)

  • 3 Kostka cukru

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si přísady.

  • 6 Vepřová kolena (1 na osobu)
  • 3pl. Hladká mouka
  • 3pl. Rostlinný olej
  • 600g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce)
  • 150g Cibule, krájená na velké kusy
  • 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený
  • 10cl Kuřecí vývar
  • 300g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen)
  • 3 Kostka cukru
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /8

Nakrájejte cibuli na kostky.

  • 150g Cibule, krájená na velké kusy

Fáze 3 /8

Řapíkatý celer nakrájejte na hrubo.

  • 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený

Fáze 4 /8

Do hrnce nalijte olej. Plátky posypte moukou.

Fáze 5 /8

Opečte je do hněda 3 minuty z každé strany. Vyjměte maso z hrnce. Místo něj do hrnce vložte cibuli a celer. Zamíchejte a poté dolijte vývar.

  • 6 Vepřová kolena (1 na osobu)
  • 150g Cibule, krájená na velké kusy
  • 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený
  • 10cl Kuřecí vývar

Fáze 6 /8

Přidejte ostatní přísady.

  • 3pl. Hladká mouka
  • 3pl. Rostlinný olej
  • 600g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce)
  • 300g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen)
  • 3 Kostka cukru
  • Sůl, pepř

Fáze 7 /8

Tlakové vaření.

Fáze 8 /8

Podávejte se špagetami nebo s penne rigate a čerstvě nastrouhaným parmezánem.