Ossobuco s hrozny
- Celková doba 30 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Vepřová kolena (1 na osobu)
3 pl. Hladká mouka
3 pl. Rostlinný olej
600 g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce)
150 g Cibule, krájená na velké kusy
3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený
10 cl Kuřecí vývar
300 g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen)
3 Kostka cukru
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si přísady.
6 Vepřová kolena (1 na osobu) 3pl. Hladká mouka 3pl. Rostlinný olej 600g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce) 150g Cibule, krájená na velké kusy 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený 10cl Kuřecí vývar 300g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen) 3 Kostka cukru Sůl, pepř
Fáze 2 /8
Nakrájejte cibuli na kostky.
150g Cibule, krájená na velké kusy
Fáze 3 /8
Řapíkatý celer nakrájejte na hrubo.
3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený
Fáze 4 /8
Do hrnce nalijte olej. Plátky posypte moukou.
Fáze 5 /8
Opečte je do hněda 3 minuty z každé strany. Vyjměte maso z hrnce. Místo něj do hrnce vložte cibuli a celer. Zamíchejte a poté dolijte vývar.
6 Vepřová kolena (1 na osobu) 150g Cibule, krájená na velké kusy 3 Řapíkatý celer, oloupaný a na jemno nakrájený 10cl Kuřecí vývar
Fáze 6 /8
Přidejte ostatní přísady.
3pl. Hladká mouka 3pl. Rostlinný olej 600g Rajčata, na čtvrtky (nebo loupaná rajčata v plechovce) 300g Velké zelené hrozny, na čtvrtky (a nejlépe bez semen) 3 Kostka cukru Sůl, pepř
Fáze 7 /8
Tlakové vaření.
Fáze 8 /8
Podávejte se špagetami nebo s penne rigate a čerstvě nastrouhaným parmezánem.