Obrácený jahodový dort
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
100 g Jahody, omyté a nakrájené na kostičky
1 pl. Perlový cukr
1 vejce
20 g Rozpuštěné máslo
20 g Krupicový cukr
75 g Ricotta
40 g Mouka
0.5 Droždí
1 špet. Prášek do pečiva
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si ingredience.
100g Jahody, omyté a nakrájené na kostičky 1pl. Perlový cukr 1 vejce 20g Rozpuštěné máslo 20g Krupicový cukr 75g Ricotta 40g Mouka 0.5 Droždí 1špet. Prášek do pečiva
Fáze 2 /5
Jahody smíchejte s perlovým cukrem a vložte na dno formy. Vejce vyšlehejte s máslem, cukrem a ricottou.
100g Jahody, omyté a nakrájené na kostičky 1pl. Perlový cukr 1 vejce 20g Rozpuštěné máslo 20g Krupicový cukr 75g Ricotta
Fáze 3 /5
Přidejte mouku, droždí a jedlou sodu. Nalijte do formy a přikryjte pečícím papírem. Vložte do košíku se 400 ml vody.
40g Mouka 0.5 Droždí 1špet. Prášek do pečiva
Fáze 4 /5
Tlakové vaření.
Fáze 5 /5
Vyjměte z formy a podávejte teplé nebo studené.