Obrácený jablečný koláč
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 25 min
Příprava - 35 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
2 Žlutá jablka
20 g Máslo
60 g Cukr krupice
1 pl. Voda
0.5 Linecké těsto
Příprava
Fáze 1 /8
Jablka oloupejte, rozpulte a vyjměte jádřince. Každou polovinu jablka nakrájejte na čtyři stejně velké klínky.
Fáze 2 /8
Rozehřejte pánev na vysokou teplotu. Přidejte máslo. Jakmile začne získávat oříškovou barvu, přidejte čtvrtky jablek a nechte je 5 minut opékat, přitom je obracejte.
Fáze 3 /8
Přidejte cukr, rychle promíchejte a nechte zkaramelizovat. Přilijte vodu, aby se směs rozpustila a vznikl hladký karamel.
Fáze 4 /8
Do koláčové formy o velikosti přiměřené vzhledem k vašemu přístroji rovnoměrně naskládejte čtvrtky zhnědlých jablek. Jablka přelijte karamelem.
Fáze 5 /8
Z těsta vykrojte kruh. Dbejte na to, aby byl o něco větší než průměr formy. Těsto položte přes jablka a přebytečný okraj těsta přeložte směrem dovnitř formy mezi jablka a formu. Špičkou nože udělejte do těsta šest rovnoměrně rozmístěných zářezů.
Fáze 6 /8
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 7 /8
Před vyjmutím z formy nechte koláč 15 minut vychladnout.
Fáze 8 /8
Dobrou chuť!