Obalovaný květák na kari
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
750 g Květák
5 Vejce
Sůl, pepř
90 g Mouka
150 g Strouhanka
3 čl Kari v prášku
7 cl Olivový olej
Příslušenství
2 mřížky Odkapávací tác
Příprava
Fáze 1 /4
Květák nakrájejte na středně velké růžičky, omyjte a důkladně osušte čistou kuchyňskou utěrkou.
Fáze 2 /4
Připravte si suroviny na trojobal: v misce rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře. Do druhé misky dejte mouku. Ve třetí misce smíchejte strouhanku a kari v prášku.
Fáze 3 /4
Květák postupně obalte: nejdříve ve vejcích, pak v mouce, poté znovu ve vejcích a nakonec ve strouhance. Před každou fází nadbytečné vejce nechte okapat a nadbytečnou strouhanku oklepejte.
Fáze 4 /4
Grilovací mřížku vložte do nádoby a na ni umístěte polovinu obalených růžiček květáku. Postříkejte olejem. Nastavte program NUGETKY na dobu 10 minut. Postup poté opakujte s druhou dávkou. Máte-li přístroj Easy Fry Oven & Grill 9v1, dejte obalený květák na obě grilovací mřížky. Grilovací mřížky umístěte do prostřední a horní přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Nastavte program HRANOLKY na 20 minut. Po deseti minutách grilovací mřížky vyměňte.