Mrkvový falafel s omáčkou tahini
- Celková doba 22 min
- 15 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
8 os.
125 g Sušená cizrna
2 pl. Petrželka
2 pl. Čerstvý koriandr
1 strou. Česnek
1 Velká cibule
10 g Kukuřičný škrob
1 čl Mletý koriandr
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Mletý římský kmín
0.5 čl Paprika
50 g Mrkev
0.5 čl Jedlá soda
1 čl Sůl
Na omáčku tahini:
2 pl. Tahini (sezamová pasta)
4 pl. Voda
2 pl. Citrónová šťáva
1 strou. Česnek
1 špet. Sůl
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /9
Večer dejte cizrnu do mísy a zalijte studenou vodou, aby cizrna byla ponořená. Nechte ji namočenou přes noc.
Fáze 2 /9
Druhý den cizrnu důkladně osušte kuchyňskou utěrkou. Pokud máte čas, můžete ji nechat na kuchyňské utěrce oschnout.
Fáze 3 /9
Natrhejte lístky petrželky a koriandru. Oloupejte česnek a cibuli a nasekejte je na kousky.
Fáze 4 /9
Cizrnu, bylinky, česnek a cibuli dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud se nevytvoří těsto, které lepí mezi prsty. Nemixujte příliš, aby v hmotě zůstaly malé kousky.
Fáze 5 /9
Směs dejte do velké mísy. Přidejte kukuřičný škrob, koriandr, skořici, římský kmín, papriku, jedlou sodu a sůl.
Fáze 6 /9
Nastrouhejte mrkev na jemno a dejte ji do mísy. Důkladně promíchejte.
Fáze 7 /9
Rukama vytvarujte ze směsi kuličky nebo placičky o hmotnosti přibližně 40 g.
Fáze 8 /9
Dejte je do fritézy Easy Fry. Postříkejte je běžným kuchyňským olejem a spusťte program MANUAL na 7 minut při teplotě 190 °C.
Fáze 9 /9
Připravte si omáčku tahini. Do mísy rozmačkejte stroužek česneku. Přidejte sezamovou pastu tahini, vodu, citronovou šťávu a špetku soli. Vyšlehejte do hladkého krému.