Mrkvový falafel s omáčkou tahini - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Mrkvový falafel s omáčkou tahini

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 22 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    7 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 125 g Sušená cizrna

  • 2 pl. Petrželka

  • 2 pl. Čerstvý koriandr

  • 1 strou. Česnek

  • 1 Velká cibule

  • 10 g Kukuřičný škrob

  • 1 čl Mletý koriandr

  • 0.5 čl Mletá skořice

  • 0.5 čl Mletý římský kmín

  • 0.5 čl Paprika

  • 50 g Mrkev

  • 0.5 čl Jedlá soda

  • 1 čl Sůl

  • Na omáčku tahini:

  • 2 pl. Tahini (sezamová pasta)

  • 4 pl. Voda

  • 2 pl. Citrónová šťáva

  • 1 strou. Česnek

  • 1 špet. Sůl

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /9

Večer dejte cizrnu do mísy a zalijte studenou vodou, aby cizrna byla ponořená. Nechte ji namočenou přes noc.

  • 125g Sušená cizrna

Fáze 2 /9

Druhý den cizrnu důkladně osušte kuchyňskou utěrkou. Pokud máte čas, můžete ji nechat na kuchyňské utěrce oschnout.

Fáze 3 /9

Natrhejte lístky petrželky a koriandru. Oloupejte česnek a cibuli a nasekejte je na kousky.

  • 2pl. Petrželka
  • 2pl. Čerstvý koriandr
  • 1strou. Česnek
  • 1 Velká cibule

Fáze 4 /9

Cizrnu, bylinky, česnek a cibuli dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud se nevytvoří těsto, které lepí mezi prsty. Nemixujte příliš, aby v hmotě zůstaly malé kousky.

Fáze 5 /9

Směs dejte do velké mísy. Přidejte kukuřičný škrob, koriandr, skořici, římský kmín, papriku, jedlou sodu a sůl.

  • 10g Kukuřičný škrob
  • 1čl Mletý koriandr
  • 0.5čl Mletá skořice
  • 0.5čl Mletý římský kmín
  • 0.5čl Paprika
  • 0.5čl Jedlá soda
  • 1čl Sůl

Fáze 6 /9

Nastrouhejte mrkev na jemno a dejte ji do mísy. Důkladně promíchejte.

  • 50g Mrkev

Fáze 7 /9

Rukama vytvarujte ze směsi kuličky nebo placičky o hmotnosti přibližně 40 g.

Fáze 8 /9

Dejte je do fritézy Easy Fry. Postříkejte je běžným kuchyňským olejem a spusťte program MANUAL na 7 minut při teplotě 190 °C.

Fáze 9 /9

Připravte si omáčku tahini. Do mísy rozmačkejte stroužek česneku. Přidejte sezamovou pastu tahini, vodu, citronovou šťávu a špetku soli. Vyšlehejte do hladkého krému.

  • 2pl. Tahini (sezamová pasta)
  • 4pl. Voda
  • 2pl. Citrónová šťáva
  • 1strou. Česnek
  • 1špet. Sůl