Mramorová bábovka - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Mramorová bábovka

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

5/5 -

  • Celková doba 1 hod. 30 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    1 hod.
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 8 Vaječné bílky

  • 8 Žloutky

  • 1 špet. Sůl

  • 160 g Cukr

  • 265 g Máslo

  • 215 g Cukr

  • 8 g Vanilkový cukr

  • 1 Citrónová kůra

  • 4 cl Rum

  • 375 g Hladká mouka

  • 10 g Prášek do pečiva

  • 12.5 cl Mléko

  • 25 g Kakaový prášek

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /14

Předehřejte si troubu na 160 stupňů.

Fáze 2 /14

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky si dejte do samostatné mísy a bílky se solí přidejte do mísy stroje a stiskněte "Start".

  • 8 Vaječné bílky
  • 8 Žloutky
  • 1špet. Sůl
  • Flex metla

Fáze 3 /14

V samostatné misce odvažte cukr.

  • 160g Cukr

Fáze 4 /14

Poté stiskněte "Start" a po 30 sekundách přidejte cukr do mísy stroje.

  • Flex metla

Fáze 5 /14

Sníh je hotový. Dejte ho stranou do samostatné misky.

Fáze 6 /14

Do mísy stroje vložte měkké máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum a stiskněte "Start".

  • 265g Máslo
  • 215g Cukr
  • 8g Vanilkový cukr
  • 1 Citrónová kůra
  • 4cl Rum
  • Flex metla

Fáze 7 /14

Stiskněte "Start" a přidejte vaječné žloutky jeden po druhém do mísy stroje.

  • 8 Žloutky
  • Flex metla

Fáze 8 /14

Do samostatné mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Poté je pomocí stěrky zapracujte do směsi v míse stroje.

  • 375g Hladká mouka
  • 10g Prášek do pečiva

Fáze 9 /14

Přidejte mléko a bílky do směsi v míse stroje, stále pomocí stěrky.

  • 1špet. Sůl
  • 12.5cl Mléko

Fáze 10 /14

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní polovinu těsta.

Fáze 11 /14

Přidejte kakaový prášek do zbývající směsi v míse stroje a stiskněte "Start".

  • 25g Kakaový prášek
  • Šlehač

Fáze 12 /14

Nalijte čokoládové těsto do formy. Pomocí vidličky nakreslete do těsta spirály.

Fáze 13 /14

Pečte 1 hodinu při 160 stupních.

Fáze 14 /14

Před vyjmutím z formy nechte vychladnout.