Mramorová bábovka
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 30 min
Příprava - 1 hod.
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 Vaječné bílky
8 Žloutky
1 špet. Sůl
160 g Cukr
265 g Máslo
215 g Cukr
8 g Vanilkový cukr
1 Citrónová kůra
4 cl Rum
375 g Hladká mouka
10 g Prášek do pečiva
12.5 cl Mléko
25 g Kakaový prášek
Příslušenství
Flex metla Šlehač
Příprava
Fáze 1 /14
Předehřejte si troubu na 160 stupňů.
Fáze 2 /14
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky si dejte do samostatné mísy a bílky se solí přidejte do mísy stroje a stiskněte "Start".
Fáze 3 /14
V samostatné misce odvažte cukr.
Fáze 4 /14
Poté stiskněte "Start" a po 30 sekundách přidejte cukr do mísy stroje.
Fáze 5 /14
Sníh je hotový. Dejte ho stranou do samostatné misky.
Fáze 6 /14
Do mísy stroje vložte měkké máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a rum a stiskněte "Start".
Fáze 7 /14
Stiskněte "Start" a přidejte vaječné žloutky jeden po druhém do mísy stroje.
Fáze 8 /14
Do samostatné mísy prosejte mouku a prášek do pečiva. Poté je pomocí stěrky zapracujte do směsi v míse stroje.
Fáze 9 /14
Přidejte mléko a bílky do směsi v míse stroje, stále pomocí stěrky.
Fáze 10 /14
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní polovinu těsta.
Fáze 11 /14
Přidejte kakaový prášek do zbývající směsi v míse stroje a stiskněte "Start".
Fáze 12 /14
Nalijte čokoládové těsto do formy. Pomocí vidličky nakreslete do těsta spirály.
Fáze 13 /14
Pečte 1 hodinu při 160 stupních.
Fáze 14 /14
Před vyjmutím z formy nechte vychladnout.