Miso a zázvorový losos sous-vide - recept undefined | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Miso a zázvorový losos sous-vide

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 45 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 4 pl. Tekutý med

  • 4 pl. Sójová omáčka

  • 2 pl. Rýžový ocet

  • 2 pl. Sezamový olej

  • 2 čl Miso prášek

  • 30 g Zázvor

  • 1 tyč. Citronová tráva nakrájená na velké kousky

  • Mletý pepř

  • 4 plátek Filety z lososa bez kůže (120 g každý)

  • 2 Bok choy

  • 400 g Vařená rýže basmati

Příslušenství

  • Parní koš
    Parní koš

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si ingredience.

  • 4pl. Tekutý med
  • 4pl. Sójová omáčka
  • 2pl. Rýžový ocet
  • 2pl. Sezamový olej
  • 2čl Miso prášek
  • 30g Zázvor
  • 1tyč. Citronová tráva nakrájená na velké kousky
  • Mletý pepř
  • 4plátek Filety z lososa bez kůže (120 g každý)
  • 2 Bok choy
  • 400g Vařená rýže basmati

Fáze 2 /6

V míse smíchejte všechny ingredience kromě lososa a bok choy.

  • 4pl. Tekutý med
  • 4pl. Sójová omáčka
  • 2pl. Rýžový ocet
  • 2pl. Sezamový olej
  • 2čl Miso prášek
  • 30g Zázvor
  • 1tyč. Citronová tráva nakrájená na velké kousky
  • Mletý pepř

Fáze 3 /6

Do každého sáčku na vaření sous-vide vložte 2 filety z lososa a dbejte na to, aby byly rovné a nepřekrývaly se. Přidejte marinádu. Směs vložte do sáčku na vaření sous-vide. Ujistěte se, že jsou sáčky dobře uzavřené.

  • 4plátek Filety z lososa bez kůže (120 g každý)

Fáze 4 /6

Do mísynalijte 50 ml vody. Vložte sáčky do parního koše. Sáčky v parním koši dobře rozmístěte.

  • Parní koš

Fáze 5 /6

Vařte v režimu eco vacuum.

Fáze 6 /6

Vyjměte sáčky a otevřete je. Vyjměte citronovou trávu a zázvor. Podávejte horké s bok choy a rýží.

  • 2 Bok choy
  • 400g Vařená rýže basmati