Medovník
- Celková doba 7 hod. 10 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 6 hod. 20 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
200 g Cukr
100 g Máslo
70 g Med
3 Vejce
1 čl Prášek do pečiva
400 g Pšeničná hladká mouka
40 cl Svařené kondenzované mléko
250 g Máslo
500 g Zakysaná smetana 30%
200 g Cukr
Příslušenství
Flex metla Šlehač
Příprava
Fáze 1 /14
Cukr, med a máslo rozehřejte v hrnci na 60–65 stupňů po dobu 8–10 minut.
Fáze 2 /14
Vlijte vejce do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 3 /14
Na horkou cukrovou směs (umístěnou v hrnci) nalijte rozšlehaná vejce a směs promíchejte. Přidejte jedlou sodu a míchejte 1 minutu. Směs začne zvětšovat svůj objem.
Fáze 4 /14
Prosejte mouku přes síto do samostatné mísy.
Fáze 5 /14
Horkou směs nalijte do mísy stroje a poté přidejte mouku. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /14
Pomocí silikonové stěrky setřete těsto ze stěn. Stiskněte "Start".
Fáze 7 /14
Těsto rozdělte na 6-8 dílů a vyválejte do kulatého tvaru.
Fáze 8 /14
Korpusy postupně upečte dozlatova v předehřáté troubě na 210 stupňů po dobu 5-7 minut.
Fáze 9 /14
Pro přípravu krému vlijte do mísy stroje kondenzované mléko a měkké máslo. Stiskněte "Start".
Fáze 10 /14
Pomocí špachtle odstraňte krém ze stěn. Stiskněte "Start". Poté přeneste krém do samostatné misky.
Fáze 11 /14
Do umyté mísy stroje vlijte zakysanou smetanu a cukr. Stiskněte "Start". Poté smetanu přeneste do samostatné misky.
Fáze 12 /14
Dort sestavte tak, že každou vrstvu potřete jedním z krémů.
Fáze 13 /14
Zbytky korpusů rozdrobte a přes síto nasypte na dort.
Fáze 14 /14
Nechte v lednici 5-6 hodin odpočinout.