Masové knedlíčky
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 1 hod. 20 min
Chlazení
Přísady
8 os.
600 g Pšeničná hladká mouka
1 špet. Cukr
3 cl Rostlinný olej
2 špet. Sůl
30 cl Voda
325 g Mleté vepřové
325 g Mleté hovězí
3 špet. Sůl
8 cl Smetana
2 špet. Pepř
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /10
Do mísy stroje přidejte mouku, sůl, cukr a olej.
Fáze 2 /10
Odvažte teplou vodu v samostatné misce.
Fáze 3 /10
Stiskněte "Start" a postupně nalévejte vodu.
Fáze 4 /10
Z těsta vytvarujte kouli a nechte 20 minut na teplém místě při teplotě ne více než 40 stupňů.
Fáze 5 /10
Vložte těsto do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /10
Hotové těsto rozválejte na vrstvu ne silnější než 2-3 mm a vykrajujte kolečka 6-9 cm. Dejte stranou.
Fáze 7 /10
V samostatné misce smíchejte maso se smetanou, solí a pepřem.
Fáze 8 /10
Do středu každého kruhu rozetřete náplň (10-12 g) a zformujte knedlíky.
Fáze 9 /10
Knedlíky dejte na 30-60 minut do mrazáku.
Fáze 10 /10
Knedlíky vařte 10-15 minut.