Mandlové doutníky
- Celková doba 41 min
- 30 min
Příprava - 11 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
180 g Med
285 g Mleté mandle
45 g Máslo
3 pl. Aroma pomerančových květů
9 list Těsto brik
2 Vejce
Příprava
Fáze 1 /3
Dejte si stranou 3 polévkové lžíce medu. Ve velké míse smíchejte mleté mandle, rozpuštěné máslo, aroma pomerančových květů a med. Těsto vytvarujte do tvaru klobásy a rozkrájejte ho na 7cm kousky.
180g Med 285g Mleté mandle 45g Máslo 3pl. Aroma pomerančových květů
Fáze 2 /3
Rozkrojte těsto brik na půl. Na spodní část těsta dejte kousek připraveného těsta. Vše potřete rozšlehaným vejcem a začněte stáčet. Okraje přitom přehněte dovnitř, abyste těsto stočily do tvaru doutníku. Postup opakujte, dokud nestočíte všechny kousky těsta.
9list Těsto brik 2 Vejce
Fáze 3 /3
Grilovací mřížku dejte do varné nádoby a vyložte ji pečicím papírem. Poté na papír položte doutníky. Digitální verze: Nastavte program DEZERT na 8 minut při teplotě 180 °C. Poté přidejte med a pokračujte v pečení ještě 3 minuty. Mechanická verze 2v1: Nastavte přístroj na 8 minut při 180 °C. Poté přidejte med a pokračujte v pečení ještě 3 minuty.
180g Med