Malinový cheesecake s růžovou vodou
- Celková doba 3 hod. 21 min
- 45 minPříprava 
- 6 minVaření 
- 2 hod. 30 minChlazení 
Přísady
8 os.
- 200 g Křehké sušenky 
- 50 g Hnědý moučkový cukr 
- 0.5 čl Jemná sůl 
- 1 Bio limetka (kůra) 
- 100 g Rozpuštěné máslo 
- 450 g Mražené maliny 
- 80 g Moučkový cukr 
- 5 list želatina (10 g) 
- 600 g Smetanový sýr 
- 100 g Malinový coulis 
- 20 g Moučkový cukr 
- 1 g Agar-agar (0,5 sáčku) 
- 15 g Růžová voda 
- Jedlé růže na ozdobu 
Příslušenství
- Šlehač 
- Flex metla 
Příprava
Fáze 1 /9
Vytvořte základ pro svůj cheesecake. Přidejte sušenky a cukr do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni 'Start'. Musíte získat hrubý prášek. V případě potřeby spusťte program znovu.
Fáze 2 /9
Přidejte sůl, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Zmáčkni 'Start'.
Fáze 3 /9
Směs dejte do formy o průměru 19 cm a výšce 5 cm vyložené pečicím papírem. Použijte polévkovou lžíci k přitlačení a vyhlazení povrchu.
Fáze 4 /9
Udělejte krém. Želatinu přidejte do misky se studenou vodou, aby změkla. Do hrnce přidejte maliny a cukr a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Sundejte z plotny a přidejte želatinu. Zamíchejte. Směs nalijte do misky, aby vychladla.
Fáze 5 /9
Nalijte smetanový sýr do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni 'Start'.
Fáze 6 /9
Přidejte směs malina/želatina. Zmáčkni 'Start'. V případě potřeby směs uhlaďte stěrkou.
Fáze 7 /9
Krém nalijte na sušenkový základ, povrch uhlaďte lžící. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.
Fáze 8 /9
Udělejte polevu. Malinový coulis, cukr a agar-agar nasypte do hrnce. Vařte 30 sekund. Sundejte z plotny a přidejte růžovou vodu. Nechte vychladnout a polevou potřete vršek cheesecaku. Odložte na dalších 30 minut do lednice.
Fáze 9 /9
Opatrně vyndejte dort z formy. Ozdobte jedlými květy.



