Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lososové jednohubky s česnekovým máslem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 16 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 700 g Čerstvé filety lososa (asi 6 ks)

  • 3 pl. Olivový olej

  • 2 špet. Uzená paprika

  • 2 čl Kopr

  • Sůl, pepř

  • 50 g Česnekovo-petrželkové máslo

  • 5 čl Citrónová šťáva

Příprava

Fáze 1 /4

Lososa nakrájejte na kousky o velikosti jednoho sousta. Kousky lososa dejte do velké mísy spolu s olivovým olejem, uzenou paprikou, koprem, solí a pepřem. Jemně promíchejte.

  • 700g Čerstvé filety lososa (asi 6 ks)
  • 3pl. Olivový olej
  • 2špet. Uzená paprika
  • 2čl Kopr
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /4

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program RYBY na 6 minut při teplotě 200 °C (dobu pečení upravte dle chuti). Na desku v nádobě č. 1 dejte 4 kousky lososa. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program RYBY na 6 minut při teplotě 200 °C (dobu pečení upravte dle chuti). Na desku v nádobě č. 2 dejte 2 kousky lososa. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.

Fáze 3 /4

Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo maso růžové a pevné a dalo se snadno vidličkou odloupnout.

Fáze 4 /4

V mikrovlnné troubě rozpusťte česnekové máslo (asi 15–30 sekund), zamíchejte do něj citrónovou šťávu a směsí přelijte lososa. Ihned podávejte. Podávejte se zeleninou ve středomořském stylu. Pokrm můžete podávat také s rýží nebo těstovinami.

  • 50g Česnekovo-petrželkové máslo
  • 5čl Citrónová šťáva