Lososové jednohubky s česnekovým máslem
- Celková doba 16 min
- 10 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
700 g Čerstvé filety lososa (asi 6 ks)
3 pl. Olivový olej
2 špet. Uzená paprika
2 čl Kopr
Sůl, pepř
50 g Česnekovo-petrželkové máslo
5 čl Citrónová šťáva
Příprava
Fáze 1 /4
Lososa nakrájejte na kousky o velikosti jednoho sousta. Kousky lososa dejte do velké mísy spolu s olivovým olejem, uzenou paprikou, koprem, solí a pepřem. Jemně promíchejte.
Fáze 2 /4
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program RYBY na 6 minut při teplotě 200 °C (dobu pečení upravte dle chuti). Na desku v nádobě č. 1 dejte 4 kousky lososa. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program RYBY na 6 minut při teplotě 200 °C (dobu pečení upravte dle chuti). Na desku v nádobě č. 2 dejte 2 kousky lososa. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 3 /4
Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo maso růžové a pevné a dalo se snadno vidličkou odloupnout.
Fáze 4 /4
V mikrovlnné troubě rozpusťte česnekové máslo (asi 15–30 sekund), zamíchejte do něj citrónovou šťávu a směsí přelijte lososa. Ihned podávejte. Podávejte se zeleninou ve středomořském stylu. Pokrm můžete podávat také s rýží nebo těstovinami.