Losos se smetanovou koprovou omáčkou
Tefal
Recept od Tefal

Losos se smetanovou koprovou omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 27 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    12 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 0.5 Kopr

  • 1 Na jemno nasekaná bílá cibule

  • 3 pl. Citrónová šťáva

  • Citrón

  • 1 strou. Sekaný česnek

  • Sůl, pepř

  • 7 cl Olivový olej

  • 19 cl Nízkotučná kysaná smetana

  • 6 plátek Losos, filet po 125 g

Příslušenství

  • Gril
    Gril

Příprava

Fáze 1 /3

Kopr, jarní cibulku, citrónovou šťávu a kůru, česnek a polovinu soli a pepře (po 1 lžičce) vložte do mixéru. Umixujte do jemna. Během mixování pomalu přilévejte olej, aby byla směs hladká. Směs rozdělte na dvě části. Jednu polovinu smíchejte se smetanou a dejte stranou. Lososa osolte zbylou solí a opepřete a potřete ho druhou polovinou koprové omáčky.

Fáze 2 /3

Grilovací mřížku vložte do přístroje a položte na ni filety z lososa. Nastavte program RYBY na 12 minut při teplotě 170 °C. Máte-li fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dejte lososa na grilovací mřížku a tu zasuňte do prostřední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do dolní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program RYBY na 12 minut při teplotě 170 °C.

Fáze 3 /3

Lososa podávejte se zbytkem omáčky, kterou jste si dali stranou.