Lilkový dip baba ganuš - recept Blen Up | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lilkový dip baba ganuš

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 5 hod. 16 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    31 min
  • Chlazení
    4 hod. 30 min

Přísady

4 os.

  • 400 g Lilky

  • 3 pl. Olivový olej

  • 1 strou. Česnek

  • 2 pl. Voda

  • 2 pl. Tahini (sezamová pasta)

  • 1 čl Mletý římský kmín

  • Sůl, pepř

Příslušenství

  • Cestovní láhev 400 ml
    Cestovní láhev 400 ml
  • Cestovní láhev 700 ml
    Cestovní láhev 700 ml

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

  • 400g Lilky
  • 3pl. Olivový olej
  • 1strou. Česnek
  • 2pl. Voda
  • 2pl. Tahini (sezamová pasta)
  • 1čl Mletý římský kmín
  • Sůl, pepř

Fáze 2 /7

Lilek rozkrojte napůl a do dužiny udělejte zářezy. Do lilků udělejte vidličkou několik otvorů a pečte je v troubě při 200 °C asi 30 minut, dokud slupka nezčerná a dužina nezměkne. Před odstraněním slupky je nechte vychladnout. Dužinu vyjměte lžící ze slupky.

  • 400g Lilky

Fáze 3 /7

Lilky můžete také připravit na grilu nebo barbecue, aby získaly kouřovou chuť: lilky často otáčejte, dokud slupka zcela nezčerná a dužina nezměkne.

Fáze 4 /7

Všechny ingredience, počínaje pečeným lilkem nakrájeným na kousky, dejte do přístroje.

  • 400g Lilky
  • 3pl. Olivový olej
  • 1strou. Česnek
  • 2pl. Voda
  • 2pl. Tahini (sezamová pasta)
  • 1čl Mletý římský kmín
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /7

Našroubujte čepele na láhev OTG a připevněte ji k základně. Vše rozmixujte!

Fáze 6 /7

Před podáváním dejte na 4 hodiny do chladničky. Podávejte chlazené.

Fáze 7 /7

Dip můžete doplnit krekry se semínky. Křupavý a originální nádech mu dodáte, když ho posypete egyptskou dukkou (směs koření, ořechů a drcených semínek, často používaná jako koření, které dodává pokrmům bohatou chuť a vůni).

Podobné recepty

Tefal
Tefal
21 min

Dip z lilku a sezamových semínek

ratings.NaN

Lilkový dip baba ganuš - recept Blen Up | Tefal
Dip z lilku a sezamových semínek