Librový koláč
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 15 min
Příprava - 50 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Žloutky
2 Vaječné bílky
85 g Solené máslo
150 g Cukr
150 g Mouka
125 g Řecký jogurt
4 g Kypřicí prášek do pečiva
Máslo a mouka (na vysypání plechu)
Příslušenství
Extra Crisp Forma na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Tento recept vyžaduje připevnění krytu Extra Crisp Lid. Připravte si přísady.
2 Žloutky 2 Vaječné bílky 85g Solené máslo 150g Cukr 150g Mouka 125g Řecký jogurt 4g Kypřicí prášek do pečiva Máslo a mouka (na vysypání plechu)
Fáze 2 /4
Vyšlehejte bílky do tuha. Přidejte polovinu cukru a nadále šlehejte, dokud nevytvoří pevné špičky. Postavte stranou. Dortovou formu vymažte a vysypte moukou.
2 Vaječné bílky 150g Cukr Máslo a mouka (na vysypání plechu)
Fáze 3 /4
Ve zvláštní míse smíchejte zbývající cukr, žloutky, jogurt a máslo. Zapracujte mouku a kypřicí prášek do pečiva. Přimíchejte bílky. Směs nalijte do formy a vložte do hrnce.
2 Žloutky 85g Solené máslo 150g Cukr 150g Mouka 125g Řecký jogurt 4g Kypřicí prášek do pečiva
Fáze 4 /4
Nasaďte víko Extra Crisp Lid a spusťte ruční program: 50 min na 160°C.