Lahodný pórkový quiche s kari - recept Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lahodný pórkový quiche s kari

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 53 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    33 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1 Linecké těsto

  • 3 Pórek

  • 1 pl. Kari v prášku

  • 4 Vejce

  • 20 cl Smetana na vaření

  • 100 g Sýr ementál

  • 2 pl. Rostlinný olej

  • Sůl a pepř

Příprava

Fáze 1 /7

Linecké těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.

  • 1 Linecké těsto

Fáze 2 /7

Základ koláče dejte do přístroje. Začněte péct, aby se koláč předpekl.

Fáze 3 /7

Mezitím na pánvi rozehřejte rostlinný olej a asi 5 minut na něm restujte pórek s kari kořením, dokud nezměkne. Dochuťte solí a pepřem.

  • 3 Pórek
  • 1pl. Kari v prášku
  • 2pl. Rostlinný olej
  • Sůl a pepř

Fáze 4 /7

Ve druhé míse rozšlehejte vejce se smetanou. Dochuťte solí a pepřem a dobře zamíchejte.

  • 4 Vejce
  • 20cl Smetana na vaření
  • Sůl a pepř

Fáze 5 /7

Když je těsto předpečené, nevyndávejte ho z přístroje. Na těsto rozprostřete pórkovou směs a zalijte ji směsí vajec a smetany. Posypte strouhaným sýrem. Spusťte pečení.

  • 100g Sýr ementál

Fáze 6 /7

V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je koláč upečený. V případě potřeby ho pootočte, aby se upekl rovnoměrně.

Fáze 7 /7

Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a koláč opatrně vyndejte. Před krájením a podáváním nechte koláč několik minut odpočinout.