Lívance se zeleninou a sýrem feta - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lívance se zeleninou a sýrem feta

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 28 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    13 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 125 g Mouka

  • 1 čl Kypřicí prášek do pečiva

  • Sůl, pepř

  • 5 Vejce

  • 7.5 cl Perlivá voda

  • 12.5 cl Mléko

  • 1 pl. Olivový olej

  • 90 g Jarní cibulka (asi 1 svazek)

  • 75 g Sýr feta

  • 200 g Červená paprika (asi 1)

  • 200 g Mrkev (asi 2)

  • 200 g Kysaná nebo tučná smetana

  • 1 Nasekaná petrželka

  • 2 pl. Jemně nasekaná pažitka

Příslušenství

  • Plech na pečení
    Plech na pečení
  • Plech na pečení XL
    Plech na pečení XL

Příprava

Fáze 1 /5

Do mísy dejte mouku a prášek do pečiva, osolte, pak přidejte vejce, perlivou vodu, mléko a olej a vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte jarní cibulku a zamíchejte.

  • 125g Mouka
  • 1čl Kypřicí prášek do pečiva
  • Sůl, pepř
  • 5 Vejce
  • 7.5cl Perlivá voda
  • 12.5cl Mléko
  • 1pl. Olivový olej
  • 90g Jarní cibulka (asi 1 svazek)

Fáze 2 /5

Na dno zapékací mísy dejte pečicí papír. Nalijte na něj polovinu těsta. Rozdrobte na něj polovinu sýru feta.

  • 75g Sýr feta
  • Plech na pečení

Fáze 3 /5

Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje položte papriky a mrkev na grilovací desku. Po 3 minutách opatrně vyjměte první lívanec i s pečicím papírem. Do zapékací mísy dejte nový list pečicího papíru, nalijte na něj zbytek těsta, posypte zbývajícím sýrem feta a pečte 10 minut za příležitostného zamíchání zeleniny.

  • 200g Červená paprika (asi 1)
  • 200g Mrkev (asi 2)
  • Plech na pečení
  • Plech na pečení XL

Fáze 4 /5

Když je pokrm hotový, vyndejte pomocí pečicího papíru ze zapékací mísy druhý lívanec. Oba lívance dejte vedle sebe na pracovní plochu, aby se na dlouhé straně trochu překrývaly. Položte na ně tři čtvrtiny zeleninových plátků a zaviňte.

  • Plech na pečení

Fáze 5 /5

Závin dejte na talíř, přelijte trochou bylinkové smetanové omáčky a posypte zbývající zeleninou. Před servírováním nakrájejte na kolečka a podávejte se zbytkem bylinkové smetanové omáčky.

  • 200g Kysaná nebo tučná smetana
  • 1 Nasekaná petrželka
  • 2pl. Jemně nasekaná pažitka