Květákové řízky s mrkvovou „slaninou“
Tefal
Recept od Tefal

Květákové řízky s mrkvovou „slaninou“

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 43 min
  • Příprava
    33 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    30 min

Přísady

4 os.

  • 1 Velká hlávka květáku

  • 7 cl Olivový olej

  • 2 Citróny

  • 2 strou. Na jemno nasekaný česnek

  • 1 čl Med

  • Sůl, pepř

  • 4 cl Sójová omáčka

  • 1 pl. Javorový sirup

  • 1 pl. Tahini (sezamová pasta)

  • 0.5 pl. Paprika

  • 1 pl. Sušený česnek

  • 3 Mrkev

  • 1 špet. Mleté chilli

  • 15 g Nasekaná čerstvá petrželka

Příslušenství

  • Oddělovač
    Oddělovač
  • Gril
    Gril

Příprava

Fáze 1 /7

Květákové listy odstraňte. Odřízněte stonek, abyste mohli květák položit na plocho na prkénko. Velkým, dobře nabroušeným nožem nakrájejte květák na plátky silné asi 2 cm.

Fáze 2 /7

V misce smíchejte olivový olej, citrónovou kůru a šťávu, česnek a med. Každý květákový řízek potřete z jedné strany olivovým olejem a citrónovou omáčkou. Dochuťte solí a pepřem.

Fáze 3 /7

Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, sušený česnek, sůl a pepř.

Fáze 4 /7

Očistěte mrkev. Pomocí škrabky nakrájejte mrkev shora dolů a vytvořte proužky o velikosti plátků slaniny.

Fáze 5 /7

Proužky mrkve vložte do mísy a nechte je marinovat alespoň 30 minut.

Fáze 6 /7

Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program ZELENINA pro P1. Pro P2 vyberte program MASO. Nejprve přidejte polovinu řízků na jednu stranu oddělovače a zahajte pečení. Při zaznění časovače řízky otočte a omáčkou potřete druhou stranu řízků. Na druhou stranu oddělovače vložte plátečky mrkve a pokračujte v pečení.

  • Oddělovač

Fáze 7 /7

Po dokončení postup opakujte s druhou dávkou. Hotové řízky posypte chilli a nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s plátky „slaniny“.