Květákové řízky s mrkvovou „slaninou“
- Celková doba 1 hod. 43 min
- 33 min
Příprava - 40 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Velká hlávka květáku
7 cl Olivový olej
2 Citróny
2 strou. Na jemno nasekaný česnek
1 čl Med
Sůl, pepř
4 cl Sójová omáčka
1 pl. Javorový sirup
1 pl. Tahini (sezamová pasta)
0.5 pl. Paprika
1 pl. Sušený česnek
3 Mrkev
1 špet. Mleté chilli
15 g Nasekaná čerstvá petrželka
Příslušenství
Oddělovač Gril
Příprava
Fáze 1 /7
Květákové listy odstraňte. Odřízněte stonek, abyste mohli květák položit na plocho na prkénko. Velkým, dobře nabroušeným nožem nakrájejte květák na plátky silné asi 2 cm.
Fáze 2 /7
V misce smíchejte olivový olej, citrónovou kůru a šťávu, česnek a med. Každý květákový řízek potřete z jedné strany olivovým olejem a citrónovou omáčkou. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /7
Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, sušený česnek, sůl a pepř.
Fáze 4 /7
Očistěte mrkev. Pomocí škrabky nakrájejte mrkev shora dolů a vytvořte proužky o velikosti plátků slaniny.
Fáze 5 /7
Proužky mrkve vložte do mísy a nechte je marinovat alespoň 30 minut.
Fáze 6 /7
Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program ZELENINA pro P1. Pro P2 vyberte program MASO. Nejprve přidejte polovinu řízků na jednu stranu oddělovače a zahajte pečení. Při zaznění časovače řízky otočte a omáčkou potřete druhou stranu řízků. Na druhou stranu oddělovače vložte plátečky mrkve a pokračujte v pečení.
Oddělovač
Fáze 7 /7
Po dokončení postup opakujte s druhou dávkou. Hotové řízky posypte chilli a nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte s plátky „slaniny“.