Květák v bešamelové omáčce - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Květák v bešamelové omáčce

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 27 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    7 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 350 g Květákové růžičky

  • 2 Velká vejce

  • 25 g Mouka

  • 25 g Máslo

  • 33 cl Mléko

  • Muškátový oříšek

  • Sůl

  • Strouhaný sýr

Příprava

Fáze 1 /7

Připravte si ingredience.

  • 350g Květákové růžičky
  • 2 Velká vejce
  • 25g Mouka
  • 25g Máslo
  • 33cl Mléko
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Strouhaný sýr

Fáze 2 /7

Růžičky květáku omyjte a rozkrojte na dvě poloviny.

  • 350g Květákové růžičky

Fáze 3 /7

Do hrnce dejte máslo.

  • 25g Máslo

Fáze 4 /7

Rozpusťte máslo. Přidejte mouku a promíchejte. Přilijte studené mléko a míchejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.

  • 25g Mouka
  • 33cl Mléko
  • Muškátový oříšek
  • Sůl

Fáze 5 /7

Vyjměte omáčku z hrnce. Do hrnce nalijte 200 ml vody a květák vložte do napařovacího koše. Osolte. Navrch dejte vejce.

  • 350g Květákové růžičky
  • 2 Velká vejce
  • Sůl

Fáze 6 /7

Vaření pod tlakem.

Fáze 7 /7

Květák, oloupaná vejce, bešamel a sýr naskládejte do zapékací misky. Zapečte pod grilem a servírujte.

  • 350g Květákové růžičky
  • 2 Velká vejce
  • Strouhaný sýr