Kuřecí paličky s jogurtovou marinádou a zeleninovými plackami
- Celková doba 1 hod. 55 min
- 30 min
Příprava - 25 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
3 os.
Kuřecí paličky
200 g Bílý jogurt
Olivový olej
1 pl. Garam masala
Citron
Sůl
Petrželka
Cuketa
1 Cibule
1 Mrkev
4 pl. Cizrnová mouka
Sůl
1 lžička Kmín
1 lžička Koření koriandr
100 g Jogurt
Citronová šťáva
Bazalka
Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Připravte marinádu z jogurtu, olivového oleje, citronové šťávy a kůry, koření garam masala, soli a nasekané plocholisté petržele.
Fáze 3 /7
Kuřecí paličky zbavte spodního kloubu a marinujete přibližně jednu hodinu.
Fáze 4 /7
Nakrájejte zeleninu na plátky a smícháte s koriandrem, římským kmínem, cizrnovou moukou, solí a olivovým olejem.
Fáze 5 /7
Zapněte fritézu, pro kuřecí paličky použijte funkci gril, které grilujete zhruba 25 minut a pro zeleninu funkci horkovzdušné fritování.
Fáze 6 /7
Pro přípravu dipu si nachystejte suroviny, které promícháte a dochutíte solí.
Fáze 7 /7
Hotové kuře a zeleninu servírujte s dipem.