Kuřecí paličky a bramborové klínky
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 10 min
Příprava - 1 hod. 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
8 Kuřecí paličky
5 g Paprika
2 čl Provensálské bylinky
2 čl Hnědý cukr
Sůl, pepř
10 cl Olivový olej
8 Brambory
2 čl Sušená petržel
2 čl Mleté chilli
Příslušenství
Oddělovač Gril
Příprava
Fáze 1 /5
Kuřecí stehna osušte papírovou utěrkou. Dejte je do velké mísy.
Fáze 2 /5
V misce smíchejte 3 g papriky, provensálské bylinky, hnědý cukr, sůl a pepř. Do misky s kuřetem přidejte 40 ml olivového oleje, posypte kořením a míchejte, dokud nebude kuřecí maso celé pokryté.
Fáze 3 /5
Omyjte brambory a nakrájejte je na klínky. Dejte je do velké mísy. Přidejte 60 ml olivového oleje, 2 lžičky papriky, petrželku, chilli, sůl a pepř a důkladně promíchejte, abyste brambory pokryly kořením.
Fáze 4 /5
Do přístroje vložte grilovací mřížku a oddělovač. Klikněte na tlačítko Synchronizace a vyberte program HRANOLKY pro P1. U P2 vyberte program PEČENÉ KUŘE. Nejprve do přístroje dejte polovinu bramborových klínků. Když zazní časovač, dejte na druhou stranu oddělovače 4 kuřecí paličky a pokračujte v pečení. Po 10 minutách kuřecí paličky otočte a pokračujte v pečení.
Fáze 5 /5
Po upečení postup opakujte s druhou dávkou.