Kuřecí Biryani od Lubojatzky
- Celková doba 24 min
- 15 min
Příprava - 9 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
100 g Basmati rýže
150 g Kuřecí prsa
1 Cibule žlutá
2 strou. Česnek
1.5 cm Zázvor
140 g Řecký jogurt
2 pl. Olivový olej
4 pl. Kokosové mléko
1 čl Citronová šťáva
1.5 pl. Petrželka
100 ml Zeleninový vývar
Citron
1 Nové koření
1 Hřebíček
4 Černý pepř
1 špet. Římský kmín
1 špet. Anýz
1 špet. Skořice
1 špet. Chilli
1 špet. Kardamon
0.5 čl Garam masala
1 Bobkový list
1 čl Sůl
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Namočte rýži do misky se studenou vodou. V hmoždíři rozdrtíme pevné koření, to smícháme v misce se sypkým kořením a solí. Oloupeme a nakrájíme cibuli na proužky, česnek a zázvor najemno. Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a dáme spolu se lžičkou připraveného koření do misky s řeckým jogurtem. Promícháme.
Fáze 3 /7
Nalijte olivový olej do hrnce, vsypte cibuli a smažte dozlatova. Přidejte česnek, zázvor a promíchejte. Přisypte zbylé koření včetně bobkového listu a pravidelně míchejte.
Fáze 4 /7
Přidejte kuřecí kostky včetně jogurtu. Přidejte kokosové mléko. Zamícháme a rozprostřeme po celém dně hrnce.
Fáze 5 /7
Rýži scedíme, rozložíme v hrnci na připravenou směs, zalijeme vývarem. Rýži posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Fáze 6 /7
Tlakové vaření: 9 minut.
Fáze 7 /7
Dochuťte solí, ozdobte petrželkou a citronem a servírujte.