Kuře s batátovými hranolky
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
4 os.
480 g Kuřecí prsa (4 kusy)
Sůl, pepř
400 g Batáty
1 pl. Olivový olej
1 pl. Bramborový škrob
1 špet. Mletý koriandr
25 cl Voda
1 Citron
20 g Telecí vývar
60 g Sójová omáčka
1 špet. Mořská sůl
40 g Drcené lískové ořechy
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /7
Při vaření na plechu a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /7
Rozehřejte pánev na vysoký stupeň a počkejte, až se indikátor Thermal-Signal zcela zbarví do červena, než přidáte ingredience. Snižte teplotu a opékejte kuřecí prsa asi 6 až 8 minut z každé strany. Osolte a opepřete. Kuřecí maso přendejte na talíř a dejte stranou.
Fáze 3 /7
Oloupejte batáty a nakrájejte je na hranolky. Namočte hranolky na 10 minut do studené vody, abyste odstranili přebytečný škrob (to je udělá křupavější). Sceďte a osušte čistou utěrkou.
Fáze 4 /7
Dejte hranolky do velké mísy a přidejte trochu olivového oleje, bramborový škrob a špetku mletého koriandru. Dobře promíchejte.
Fáze 5 /7
Rozehřejte pánev na střední stupeň, přidejte hranolky a smažte je 15 až 20 minut, po 10 minutách zvyšte teplotu. Pravidelně otáčejte. Posypte mořskou solí. Aby hranolky zůstaly teplé, přendejte je na plech a dejte do trouby na 100–120 °C. Aby hranolky nevlhly, rozložte je. Udržujte teplé i kuřecí maso.
Fáze 6 /7
Na omáčku rozehřejte pánev na střední stupeň, nalijte vodu a přiveďte k varu. Přidejte citronovou šťávu, telecí vývar a sójovou omáčku. Dobře promíchejte, aby se základ na telecí omáčku zcela rozpustil. Omáčku vařte 2 minuty, dokud nebude hladká. Vraťte kuřecí maso do pánve s omáčkou a znovu 1 minutu ohřívejte na mírném ohni.
Fáze 7 /7
Podávejte kuře posypané drcenými lískovými ořechy a hranolky z batátů jako přílohu.