Krevety plněné jogurtovou omáčkou
- Celková doba 1 hod. 41 min
- 30 min
Příprava - 11 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
16 Velké čerstvé (nebo mražené) nevařené krevety
Na marinádu:
50 g Olivový olej
0.5 kůra Strouhaná pomerančová kůra
Čerstvé oregano
Na náplň:
70 g Mleté maso na klobásy
20 g Chorizo
15 g Sýr pecorino
Sůl, pepř
Na trojobal:
100 g Mouka
3 Vejce
150 g Strouhanka
Na omáčky:
500 g Řecký jogurt
80 g Mascarpone
1 čl Růžový pepř
10 g Jablečný ocet
10 list Bazalka
10 sní. Pažitka
Sůl, pepř
Máta
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /7
Z krevet odstraňte krunýř, ale ne ocásky. Ostrým nožem vykrojte vnitřnosti z bříšek krevet. Zadní část nakrojte po celé délce malým nožem tak, abyste krevetu otevřeli a vytvořili tvar motýla. Rozkrojené krevety pokládejte vedle sebe do mísy. Přidejte olivový olej, nastrouhanou pomerančovou kůru a čerstvě nasekané lístky oregana. Nechte marinovat 1 hodinu v chladničce.
16 Velké čerstvé (nebo mražené) nevařené krevety 50g Olivový olej 0.5kůra Strouhaná pomerančová kůra list Čerstvé oregano
Fáze 2 /7
Připravte si náplň. Chorizo oloupejte a maso nasekejte v kuchyňském robotu. Maso a nasekané chorizo dejte do mísy. Lehce osolte a opepřete. Vyhnětejte rukama, aby se všechny suroviny spojily. Do každé krevety dejte lžičku náplně. Na 15 minut je dejte do chladničky.
70g Mleté maso na klobásy 20g Chorizo 15g Sýr pecorino Sůl, pepř
Fáze 3 /7
Připravte si omáčku z růžového pepře. Do mísy dejte 250 g řeckého jogurtu, 40 g mascarpone, růžový pepř a vinný ocet. Vše smíchejte, aby vznikla hladká a rovnoměrná omáčka. Dejte vychladnout do chladničky, aby se omáčka zahustila. Na bylinkovou omáčku: Do mísy dejte 250 g řeckého jogurtu, 40 g mascarpone, bazalku, pažitku, sůl a pepř. Vše smíchejte, aby vznikla hladká a rovnoměrná krémová omáčka. Dejte vychladnout do chladničky, aby se omáčka zahustila.
500g Řecký jogurt 80g Mascarpone 1čl Růžový pepř 10g Jablečný ocet 10list Bazalka 10sní. Pažitka Sůl, pepř list Máta
Fáze 4 /7
Na trojobal: Připravte si 3 misky: jednu s rozšlehanými vejci, jednu s moukou a jednu se strouhankou.
100g Mouka 3 Vejce 150g Strouhanka
Fáze 5 /7
Krevety po jedné postupně obalte moukou, poté šlehanými vejci, a nakonec strouhankou.
Fáze 6 /7
Položte je na standardní plech Easy Fry. Postříkejte je trochou oleje a nastavte program NUGETKY na 11 minut při teplotě 200 °C.
Základní grilovací deska
Fáze 7 /7
Krevety podávejte s oběma omáčkami.