Krůtí špízy s mrkví a bulgurem
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
8 os.
8 Tenké plátky krůtího masa (900 g)
6 Velké mrkve
Sůl, pepř
32 Černé olivy bez pecky
500 g Bulgur
2 Citrony nakládané v soli
2 sva. Plocholistá petrželka
Příprava
Fáze 1 /4
Krůtí prsa nakrájejte na proužky o šířce 3 cm. Pomocí kráječe nebo škrabky nakrájejte mrkev na tenké plátky.
Fáze 2 /4
Proužky masa položte na plocho, osolte a opepřete. Na proužek masa položte plátek mrkve. Nakonec zakápněte olivovým olejem a každý proužek masa srolujte. Roládky napíchněte na špejle.
Fáze 3 /4
V míse smíchejte bulgur, 150 ml vody, nakrájený nakládaný citrón, nasekanou petrželku, sůl a zbývající plátky mrkve. Nahoru umístěte krůtí špízy.
Fáze 4 /4
Naplňte nádržku na vodu. Do přístroje vložte standardní mřížku. Pokrm vložte do varné nádoby a nastavte program STEAM na dobu 25 minut.