Krémové vaječné ramen nudle
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
2 Porce ramen nudlí
2 pl. Smetana
6 pl. Strouhaný parmezán
2 Vejce
2 pl. Máslo
3 pl. Miso pasta (pokud nemáte miso pastu, můžete použít instantní polévkový sáček, který se obvykle dodává s ramen nudlemi)
2 pl. Konzervovaná kukuřice
Sůl a pepř
Volitelné:
1 špet. Chili vločky
1 strou.
1 Jarní cibulka
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /9
V hrnci uvařte ramen nudle. Nudle sceďte a dejte stranou.
Fáze 2 /9
V hrnci vařte vejce na měkko po dobu 6 minut. Opláchněte a uschovejte.
Fáze 3 /9
Nakrájejte jarní cibulku a, pokud chcete, nasekejte česnek.
Fáze 4 /9
V hrnci rozehřejte máslo na středním plameni, přidejte kukuřici a (nasekaný česnek, volitelně) a míchejte 1-2 minuty.
Fáze 5 /9
Přilijte 2 šálky vody a přiveďte k varu.
Fáze 6 /9
Snižte teplotu na nízkou a přidejte smetanu a miso. Vmíchejte strouhaný parmezán a míchejte, dokud nebude omáčka hladká a krémová.
Fáze 7 /9
Krémový ramen dochuťte solí a pepřem (a případně špetkou chili vloček).
Fáze 8 /9
Rozdělte ramen nudle do dvou misek, nalijte na ně ramen vývar a posypte nakrájenou jarní cibulkou (volitelně).
Fáze 9 /9
Oloupejte vejce, rozřízněte je napůl a položte je na ramen.