Kousky tresky v trojobalu
- Celková doba 55 min
- 25 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
430 g Filety z tresky
3 Malé oloupané šalotky
1.5 Malá chilli paprička
230 g Mouka
6.5 cl Neslazené kondenzované mléko
3 Žloutky
3 strou. Na jemno nasekaný česnek
1 pl. Čerstvý nebo sušený tymián
Sůl, pepř
3 pl. Olej
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /4
Rybu vložte do rendlíku se studenou vodou. Přiveďte k varu a stáhněte ze zdroje tepla. Nechte 3 minuty odležet. Rybu nechte okapat, vykostěte a rozmačkejte vidličkou. Oloupanou šalotku nasekejte na jemno a chilli papričky pečlivě zbavte jadérek.
Fáze 2 /4
Všechny suroviny dejte do mísy (kromě oleje) a smíchejte. Mělo by vzniknout mírně lepivé a pružné těsto.
Fáze 3 /4
Vložte grilovací mřížku do přístroje a položte na ni pečicí papír. Papír potřete olejem. Pomocí dvou dezertních lžiček vytvarujte z těsta noky. Dvanáct noků položte na gril tak, aby se nedotýkaly. Lehce je potřete olejem. Nastavte program HRANOLKY na 15 minut při teplotě 200 °C. 3 minuty před vypršením času pečení otevřete dvířka, noky otočte, dvířka zavřete a dokončete program. Máte-li fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, do fritovacího koše fritézy Easy Fry Oven & Grill vložte pečicí papír. Papír potřete olejem. Pomocí dvou dezertních lžiček vytvarujte z těsta noky. Dvanáct noků vložte do košíku tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Lehce je potřete olejem. Koš vložte do prostřední přihrádky a zavřete dvířka. Nastavte program HRANOLKY na 15 minut při teplotě 200 °C. 3 minuty před vypršením času pečení otevřete dvířka, noky otočte, dvířka zavřete a dokončete program.
Fáze 4 /4
Noky vyjměte z koše, pečicí papír potřete znovu olejem a postup opakujte s druhou dávkou.