Koláč ze Sainz-Tropez
Tefal
Recept od Tefal

Koláč ze Sainz-Tropez

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 8 hod. 20 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    7 hod.

Přísady

6 os.

  • 1 Brioškové těsto

  • 1 Vejce

  • 20 g Krystalový cukr

  • 4 g Plátky želatiny

  • 22 g Cukr

  • 18.5 cl Mléko

  • 20 g Cukr

  • 60 g Žloutky

  • 20 g Kukuřičný škrob

  • 20 g Cukr

  • 20 g Máslo

  • 1.5 cl Voda z pomerančových květů

  • 15 cl Šlehačka

  • 10 g Moučkový cukr

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /21

Tento recept vyžaduje základní přípravu: těsto na briošky. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na těsto na briošky najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. 24 hodiny odležení v lednici.

  • 1 Brioškové těsto

Fáze 2 /21

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Fáze 3 /21

Rozklepěte vajíčko a jemně jím briošku potřete. Povrch posypte krystalovým cukrem.

  • 1 Vejce
  • 20g Krystalový cukr

Fáze 4 /21

Briošku pečte na 170 stupňů asi 20 minut.

Fáze 5 /21

Briošku nechte vychladnout a poté vyjměte z formy.

Fáze 6 /21

Připravte si polevu: želatinu namočte do velké mísy se studenou vodou.

  • 4g Plátky želatiny

Fáze 7 /21

Na přípravu cukrářského krému svařte mléko s cukrem v hrnci za pravidelného míchání.

  • 22g Cukr
  • 18.5cl Mléko

Fáze 8 /21

Do stroje přidejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte Start.

  • 20g Cukr
  • 60g Žloutky
  • 20g Kukuřičný škrob
  • Flex metla

Fáze 9 /21

Stiskněte tlačítko Start a poté do směsi pomalu vlívejte směs horkého mléka a cukru a nechte stroj běžet.

  • Flex metla

Fáze 10 /21

Vše vložte do pánve a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Směs by měla zhoustnout.

Fáze 11 /21

Stáhněte z plotny, přidejte scezenou želatinu a promíchejte.

  • 4g Plátky želatiny

Fáze 12 /21

Přidejte studené máslo a znovu míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Dokončete přidáním vody z pomerančových květů. Znovu promíchejte.

  • 20g Máslo
  • 1.5cl Voda z pomerančových květů

Fáze 13 /21

Směs nalijte do zapékací formy, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala těsta, a nechte 2 hodiny v lednici.

Fáze 14 /21

Do mísy stroje vlijte celou smetanu. Zmáčkněte Start. Vzniklou šlehačku dejte stranou do lednice.

  • 15cl Šlehačka
  • Flex metla

Fáze 15 /21

Cukrářský krém vložte zpět do mísy stroje. Stiskněte Start.

  • Flex metla

Fáze 16 /21

Po vyjmutí ze stroje přidejte do krému čtvrtinu šlehačky a jemně promíchejte stěrkou. Pokračujte v míchání, pokaždé přidejte trochu šlehačky. Nechejte 2 hodiny chladit.

Fáze 17 /21

Krém vložte do sáčku s kulatou tryskou o průměru 12 mm.

Fáze 18 /21

Velkým nožem na chleba rozřízněte briošku na polovinu.

Fáze 19 /21

Kolem okraje spodní briošky udělejte kuličky šlehačky. Střed dortu ozdobte zbytkem krému, v případě potřeby střed uhlaďte.

Fáze 20 /21

Vršek briošky položte na krém a jemně přitlačte. Dort dejte ještě alespoň na hodinu do lednice, aby krém úplně ztuhnul.

Fáze 21 /21

Před podáváním posypte vršek moučkovým cukrem.

  • 10g Moučkový cukr