Koblihy Bugnes
- Celková doba 2 hod. 38 min
- 20 min
Příprava - 4 min
Vaření - 2 hod. 14 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
3 cl Mléko
50 g Krupicový cukr
1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)
3 pl. Voda z pomerančových květů
300 g Mouka na pečivo
2 Vejce
1 špet. Sůl
40 g Změklé máslo
10 g Rostlinný olej
Moučkový cukr
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Ohřejte mléko v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, zničilo by kvasinky a kvásek by nevzešel. Dejte droždí do malé misky s teplým mlékem a vodou z pomerančových květů, aby se znovu hydratovalo. Promíchejte metličkou. Nechejte 3 minuty odpočívat. Droždí by se mělo rozpustit.
Fáze 2 /6
Do mísy mixéru s připojeným hnětacím hákem dejte mouku, směs mléka/cukru/droždí, vejce a vanilku. Hněťte 3 minuty při střední rychlosti. Přidejte sůl a pokračujte v hnětení po dobu 2 minut, poté přidejte máslo a olej a hněťte dalších 6 minut. Když je máslo zapracované do těsta, zastavte mixér. Těsto by mělo být lepivé. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
Fáze 3 /6
Pomocí válečku vyválejte těsto na tloušťku 3 mm, poté pomocí kráječe na pizzu nebo nože vykrajujte proužky 10 cm x 3 cm. Uprostřed proužku udělejte zářez a otvorem prostrčte jednu stranu těsta. Koblihy Bugnes položte na lehce pomoučený plech. Přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout.
Fáze 4 /6
Předehřejte fritézu Easy Fry na 200 °C na 4 minuty.
Fáze 5 /6
Vložte několik koblih naplocho do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program DEZERT na 200 °C na 4 minuty. Zkontrolujte a usmažte všechny koblihy, v případě potřeby přidejte ještě několik minut k času smažení.
Fáze 6 /6
Nechejte vychladnout na talíři a posypte moučkovým cukrem.