Koblihy Bugnes - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Koblihy Bugnes

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 2 hod. 38 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    4 min
  • Chlazení
    2 hod. 14 min

Přísady

4 os.

  • 3 cl Mléko

  • 50 g Krupicový cukr

  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)

  • 3 pl. Voda z pomerančových květů

  • 300 g Mouka na pečivo

  • 2 Vejce

  • 1 špet. Sůl

  • 40 g Změklé máslo

  • 10 g Rostlinný olej

  • Moučkový cukr

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /6

Ohřejte mléko v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, zničilo by kvasinky a kvásek by nevzešel. Dejte droždí do malé misky s teplým mlékem a vodou z pomerančových květů, aby se znovu hydratovalo. Promíchejte metličkou. Nechejte 3 minuty odpočívat. Droždí by se mělo rozpustit.

  • 3cl Mléko
  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)
  • 3pl. Voda z pomerančových květů

Fáze 2 /6

Do mísy mixéru s připojeným hnětacím hákem dejte mouku, směs mléka/cukru/droždí, vejce a vanilku. Hněťte 3 minuty při střední rychlosti. Přidejte sůl a pokračujte v hnětení po dobu 2 minut, poté přidejte máslo a olej a hněťte dalších 6 minut. Když je máslo zapracované do těsta, zastavte mixér. Těsto by mělo být lepivé. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.

  • 3cl Mléko
  • 50g Krupicový cukr
  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)
  • 300g Mouka na pečivo
  • 2 Vejce
  • 1špet. Sůl
  • 40g Změklé máslo
  • 10g Rostlinný olej

Fáze 3 /6

Pomocí válečku vyválejte těsto na tloušťku 3 mm, poté pomocí kráječe na pizzu nebo nože vykrajujte proužky 10 cm x 3 cm. Uprostřed proužku udělejte zářez a otvorem prostrčte jednu stranu těsta. Koblihy Bugnes položte na lehce pomoučený plech. Přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout.

Fáze 4 /6

Předehřejte fritézu Easy Fry na 200 °C na 4 minuty.

Fáze 5 /6

Vložte několik koblih naplocho do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program DEZERT na 200 °C na 4 minuty. Zkontrolujte a usmažte všechny koblihy, v případě potřeby přidejte ještě několik minut k času smažení.

  • Základní grilovací deska

Fáze 6 /6

Nechejte vychladnout na talíři a posypte moučkovým cukrem.

  • Moučkový cukr