Koblihy Berliner
Tefal
Recept od Tefal

Koblihy Berliner

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 10 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    2 hod. 40 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 300 g Mouka

  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)

  • 20 g Krupicový cukr

  • 13 cl Mléko

  • 4 Žloutky

  • 5 g Sůl (1 lžička)

  • 40 g Změklé máslo

  • 20 g Rostlinný olej

  • 50 g Krupicový cukr

  • Moučkový cukr

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /5

Ohřejte mléko v mikrovlnné troubě na teplotu mezi 38 °C a 40 °C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, zničilo by kvasinky a kvásek by nevzešel. Dejte droždí do malé misky s teplým mlékem, aby se znovu hydratovalo. Promíchejte metličkou. Nechejte 3 minuty odpočívat. Droždí by se mělo rozpustit.

  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)
  • 13cl Mléko

Fáze 2 /5

Do mísy mixéru s připojeným hnětacím hákem dejte mouku, směs mléka/cukru/droždí a žloutky. Hněťte 5 minut při nízké rychlosti. Přidejte sůl a hněťte 1 minutu, poté přidejte máslo a hněťte dalších 6 minut. Těsto by se mělo mírně odlepovat od stěn mísy. Těsto dejte do velké pomoučené mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu a 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.

  • 300g Mouka
  • 1 Sušené pekařské droždí (4,6 g)
  • 20g Krupicový cukr
  • 13cl Mléko
  • 4 Žloutky
  • 5g Sůl (1 lžička)
  • 40g Změklé máslo

Fáze 3 /5

Těsto umístěte na pomoučenou pracovní plochu. Rozdělte na kuličky po cca 60 g. Vyválejte je pomocí dlaně. Zastrčte 2 konce do středu a pomocí dlaně je srolujte a zploštěte. Postupně je pokládejte na pomoučený talíř. Lehce posypte moukou, přikryjte utěrkou a nechejte 1 hodinu odpočívat. Koblihy by měly zdvojnásobit svůj objem.

Fáze 4 /5

Opatrně vložte polovinu koblih do fritézy Easy Fry se standardním plechem na pečení. Potřete koblihy olejem a posypte moučkovým cukrem. Zvolte program DORTY na 160 °C na 10 minut. Zkontrolujte, zda jsou koblihy usmažené dozlatova.

  • 20g Rostlinný olej
  • 50g Krupicový cukr
  • Základní grilovací deska

Fáze 5 /5

Nechejte vychladnout na mřížce a poté koblihy naplňte džemem nebo čokoládovou pomazánkou. Posypte moučkovým cukrem.

  • Moučkový cukr